Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Η αθώωση έφερε ... μπέρδεμα και αντιδράσεις

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να κάνει δεκτή την έφεση του Ολυμπιακού για την τιμωρία της έδρας του, συν χρηματικό πρόστιμο, που του είχε επιβληθεί έφερε διαδικαστικό μπέρδεμα αλλά και αντιδράσεις. Σημειώνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τιμωρηθεί με αιτία το περιστατικό στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πλατανιά, όταν αντικείμενο (αναπτήρας) απ' την εξέδρα των οπαδών του χτύπησε τον παίκτη των γηπεδούχων Κουλιμπαλί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εφέσεων στο σκεπτικό της στηρίχθηκε στο γεγονός ότι το μονομελές πειθαρχικό όργανο (αθλητικός δικαστής) της Super League δεν μπορεί να επιβάλει ποινές στηριζόμενο μόνο στο βίντεο του αγώνα αφού υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα απ' τον διαιτητή ούτε στην έκθεση του παρατηρητή της Super League.

Ωστόσο, παρέπεμψε την υπόθεση στον αθλητικό εισαγγελέα, ο οποίος βάσει σχετικού άρθρου ακόμα και έτσι (μόνο με το βίντεο) μπορεί να επιβάλει ποινή. Κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος τιμωρίας για τον Ολυμπιακού παραμένει.

Τα όσα έγιναν πάντως προκάλεσαν αντιδράσεις από αντιπάλους του Ολυμπιακού, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για προκλητική μεταχείριση.

  • Σε απολογία από το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League κλήθηκε η ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για την περίπτωση του Δημήτρη Μελισσανίδη και τη φερόμενη επίθεσή του (ο ίδιος αρνείται το περιστατικό) προς τον παρατηρητή, Δ. Κύρκο, ο αθλητικός δικαστής έστειλε το φύλλο αγώνα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και περιμένει απάντηση ως προς το ποιος είναι ο αρμόδιος για να εκδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό. Σημειώνεται πως σε απολογία έχουν κληθεί ο Ολυμπιακός για την ανακοίνωσή του κατά της διαιτησίας στο ντέρμπι αλλά και ο Κασάμι για τις δηλώσεις του για το ίδιο θέμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ