Σάββατο 20 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών

Με στόχο την ανακούφιση του λαού της Πάτρας και ειδικότερα αυτών που περισσότερο πλήττονται λόγω των σημερινών συνθηκών (φτώχεια, ανεργία κ.λπ.), ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός του δήμου πραγματοποιούν «δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών» σε ομάδες, όπως μαθητές στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου - Τράπεζας Τροφίμων, δικαιούχους του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας, δικαιούχους του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης, αστέγους και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Στόχος της δράσης είναι να πάρουν όλοι οι μαθητές των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες καθώς και οι άλλες ομάδες με σκοπό όχι μόνο να καλυφθούν ανάγκες σε φρούτα αλλά και την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν διανεμηθεί περισσότεροι από 100 τόνοι ροδάκινων, πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων.

Η διανομή γίνεται από τις αντίστοιχες δομές (σχολεία - παιδικούς σταθμούς - υπηρεσίες) καθώς και από τα Διαμερίσματα, όπου μπορεί να απευθυνθεί ο κάτοικος της περιοχής που είναι δικαιούχος των παραπάνω προγραμμάτων με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Μάλιστα, ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να προσφέρουν για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, να επικοινωνήσουν με τον Κοινωνικό Οργανισμό στα τηλέφωνα 2610.390.969 - 2610.390.972 (Γούναρη 76).

Σημειώνεται πως αυξημένες είναι οι ανάγκες στα παρακάτω είδη που δίδονται για πρωινό (αντί δεκατιανού) σε μαθητές που δυσκολεύονται να καλύψουν το πρωινό ή και το δεκατιανό τους: Γάλα εβαπορέ, μαρμελάδα, βούτυρο - μαργαρίνη, δημητριακά και φρυγανιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ