Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
ΠΑΟ... με άλλον αέρα

Τέλος στο αήττητο σερί της Φενέρμπαχτσε στον όμιλο του ΤΟΠ 16 (7-0 νίκες) έβαλε χτες ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ αφού επικράτησε με 76-71 για την 8η αγωνιστική. Ετσι, οι «πράσινοι» έφθασαν στην 4η συνεχόμενη επιτυχία τους στον όμιλο, κάτι που όχι μόνο τους εδραιώνει εντός των θέσεων πρόκρισης για τα προημιτελικά αλλά παράλληλα τους διατηρεί ζωντανούς στο κυνήγι ακόμα υψηλότερων φιλοδοξιών (βλ. 2η θέση). Η ελληνική ομάδα, ενισχυμένη πλέον και με τους νεοαποκτηθέντες παίκτες, έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι σε ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης, όπως θεωρείται η Φενέρ. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ο Γουίλιαμς, στην πρώτη ευρωπαϊκή του εμφάνιση με τα «πράσινα» είχε καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι και στη νίκη, πετυχαίνοντας τέσσερις πόντους στο τελευταίο λεπτό. Αξιόλογη ήταν και η εμφάνιση του Χέινς (κυρίως στις αρχές της επανάληψης).

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, εξαιτίας της αστοχίας τους στα μακρινά σουτ (2/7 τρίποντα), υποχρεώθηκαν να κυνηγάνε το σκορ αφού η Φενέρ έβρισκε λύσεις είτε από την περιφέρεια (Ντατόμε - Ντίξον) είτε εντός ρακέτας (Ούντοχ). Ωστόσο, η βελτίωση της άμυνας από πλευράς Παναθηναϊκού από το 15' και τους Ραντούλιτσα, Γουίλιαμς επιθετικά να δίνουν νέα πνοή έφερε το σκορ στο 31-28 λίγο πριν από το ημίχρονο. Στην επανάληψη αμυντικά η ελληνική ομάδα συνέχισε να λειτουργεί καλά ενώ επιθετικά ήταν η σειρά των Χέινς, Φώτση και Γκιστ να προσφέρουν λύσεις. Στο τέταρτο δεκάλεπτο σήμανε ξανά η ώρα του Γουίλιαμς να γυρίσει την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-36, 55-53, 76-71

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χέινς 6, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 6, Ραντούλιτσα 13, Φελντέιν 8, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 8, Καλάθης 9, Κούζμιτς 6, Ουίλιαμς 14.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Χίκμαν, Ερσέκ, Ούντοχ 19, Μαχμούτογλου 6, Μπογκντάνοβιτς 9, Βέσελι 12, Κάλινις 2, Ντίξον 16, Ντατόμε 7.

  • Σε άλλα παιχνίδια του ομίλου είχαμε: Λοκομοτίβ Κουμπάν - Τσεντεβίτα 87-63, Νταρουσάφακα - Μάλαγα 78-55. Σήμερα: Ερυθρός Αστέρας - Εφές (21.30). Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Φενέρ 15, Λοκομοτίβ Κ. 14, Παναθηναϊκός 13, Ερυθρός Αστέρας (7 αγ.) 11, Εφές (7 αγ.) 10, Μάλαγα 10, Τσεντεβίτα 10, Νταρουσάφακα 10.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίσιμο ...ραντεβού με Μπαρτσελόνα

Την επανεκκίνηση θα ψάξει σήμερα στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα (21.45, ΕΡΤ) για την 8η αγωνιστική, σε έναν κρίσιμο αγώνα για τις δυο ομάδες, που αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν με 10 β. εκτός θέσεων πρόκρισης. Στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι να αποφύγουν τους περισσότερους μπελάδες για τη συνέχεια και με τον Κώστα Παπανικολάου (πλέον έχει το δικαίωμα) στην αποστολή θέλουν να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο απ' αυτό στις τελευταίες αγωνιστικές. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, αν και μίλησε για δύσκολη αποστολή, εντούτοις τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του για το θετικό αποτέλεσμα. Για τον ίδιο όμιλο είχαμε χτες: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Κίμκι 108-98, Μπάμπεργκ - Ρεάλ Μαδρίτης 86-90.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ