Πέμπτη 3 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να δοθεί αποφασιστική απάντηση

Και σε αυτήν τη μήνυση, η εργοδοσία έδωσε πολιτική χροιά, καθώς θεώρησε αναγκαίο να αναφέρει ότι: «Τα τελευταία δύο περίπου έτη, τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία (...) εκπροσωπούμενα από τους εγκαλούμενους που είναι γνωστό ότι πρόσκεινται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν συνδικαλιστικά και ιδεολογικά το χώρο των εργαζομένων στο ΒΙΠΑΣ, έθεσαν σε εφαρμογή, με τις οδηγίες προφανώς και των κομματικών καθοδηγητών τους, σχέδιο συγκρούσεων με τη διοίκηση της ΒΙΠΑΣ ΑΕ και άλλους επιχειρηματίες του χώρου αυτού, προφασιζόμενα και χρησιμοποιούνται προς τούτο διάφορα προσχήματα νομικοσυνδικαλιστικής φύσεως».

Είναι φανερό το μίσος της εργοδοσίας για τη δράση των ταξικών συνδικάτων και για τους κομμουνιστές συνδικαλιστές, που μπαίνουν μπροστά για να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν είναι ύπουλα, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τη συνδικαλιστική δράση, σε μια περίοδο μάλιστα που συζητιέται εντατικά η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου προς το χειρότερο.

Από αυτήν την άποψη, η επίθεση της εργοδοσίας δεν αφορά στενά το Συνδικάτο Μετάλλου και τα στελέχη του, αλλά το κάθε σωματείο ξεχωριστά. Γι' αυτό χρειάζεται τις επόμενες μέρες, μπροστά και στο νέο κύκλο δικών, να ενταθεί η αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές και αυτό να συνδυαστεί με καταδίκη των μεθοδεύσεων της εργοδοσίας και της στήριξης που της παρέχει η ταξική Δικαιοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ