Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
70+1 χρόνια ΕΕΤΕ

Με στόχο την ανάδειξη του έργου του καλλιτεχνικού δυναμικού της Δ. Ελλάδας και με αφορμή τα «70+1 χρόνια ΕΕΤΕ», ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, διοργανώνει Εκθεση Εικαστικών Τεχνών στην πόλη της Πάτρας, στην Αγορά Αργύρη, με τη συμμετοχή 78 δημιουργών που ζουν κι εργάζονται στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Προλογίζοντας το πρόγραμμα της έκθεσης ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε:

«Η έκθεση "70+1" , που γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Πατρέων με το ΕΕΤΕ, αποτελεί συνέχεια της περσινής αξιόλογης έκθεσης "Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση" και έχει στόχο την ανάδειξη του εικαστικού έργου των δημιουργών της ευρύτερης περιοχής μας. Η εμβληματική φράση του μεγάλου δημιουργού του 20ού αιώνα Πάμπλο Πικάσο ότι "κανένας ζωγραφικός πίνακας δεν δημιουργήθηκε για να διακοσμεί τοίχους. Ο ζωγραφικός πίνακας είναι ένα όπλο και για την άμυνα και για την επίθεση", αποδεικνύει τη δύναμη της παρεμβατικότητας της Τέχνης στην κοινωνία...

...Οι καλλιτέχνες, λοιπόν, αναλαμβάνουν το μεγάλο έργο της σύνδεσης της Τέχνης με το λαό, γιατί τα έργα τους είναι αντανάκλαση της καθημερινότητάς του, των δραστηριοτήτων του και των αγώνων του (...) Ο δήμος σαν ένα μικρό κομμάτι απέναντι στον κυρίαρχο πολιτισμό, αγκαλιάζει, φιλοξενεί και στηρίζει τους εικαστικούς της Δυτικής Ελλάδας, προβάλλοντας το έργο τους και προσφέροντας στους συμπολίτες μας την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην Τέχνη και τις ανησυχίες της».

Στο πλαίσιο της Εκθεσης διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως, προβολή ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ για την Τέχνη και ημερίδες. Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 23 Μάρτη, στις 7.30 το βράδυ με τη συμμετοχή του Κουαρτέτου του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας. Το ωράριο λειτουργίας της Εκθεσης έχει ως εξής: Δευτέρα με Σάββατο 9.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. και Κυριακή 10.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. Η Εκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Απρίλη και η είσοδος σ' αυτήν και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ