Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΕΔΥΕ
Πλούσιο πρόγραμμα δράσης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Επίκεντρο των πρωτοβουλιών της ΕΕΔΥΕ θα είναι η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην Κοινή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας και γενικότερα την ΕΕ, στα ΝΑΤΟικά στρατηγεία και τις ιμπεριαλιστικές βάσεις στη χώρα μας, τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ελπίδα Παντελάκη, γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5/3 στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ παρεμβάσεις έκαναν, μεταξύ άλλων, οι Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Νίκος Ζώγας από την ΕΔΥΕΘ και Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Η Ελπίδα Παντελάκη, στην εισήγησή της, εστίασε στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των άλλων αντιλαϊκών δυνάμεων, αλλά και στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Σημείωσε πως η ΝΑΤΟική εμπλοκή στο Αιγαίο συνιστά κίνηση που χρησιμοποιεί το Προσφυγικό για να εδραιώσει τη λυκοσυμμαχία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο γενικότερων στοχεύσεων και ανταγωνισμών που σχετίζονται με τον πόλεμο στη Συρία και την προωθούμενη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.

«Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, συναισθανόμαστε ως Εθνικό Συμβούλιο τις ευθύνες μας και τα καθήκοντα που απορρέουν (...) ώστε να έχουμε τη δική μας συνεισφορά στο πλαίσιο του λαϊκού κινήματος, στην ενημέρωση του λαού, στην αποκάλυψη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των ευθυνών της κυβέρνησης από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς (...) Θα δυναμώσουμε τη δράση μας (...) και θα αντιπαλέψουμε τα σχέδια για τις υπάρχουσες και νέες στρατιωτικές βάσεις και πολεμικές υποδομές για τη στήριξη των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων» σημείωσε.

Πλούσιος ήταν ο απολογισμός δράσης της ΕΕΔΥΕ, τόσο σε διμερές και πολυμερές επίπεδο όσο και με τη συμβολή της στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης. Ξεχωρίζει η διεθνιστική αλληλεγγύη και η συνεπής γραμμή ενάντια στα αίτια που γεννούν τους πολέμους, που αναδείχτηκε σε δεκάδες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ ξεχωριστό βάρος δόθηκε στην αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Επόμενοι σημαντικοί σταθμοί στη δράση της ΕΕΔΥΕ είναι ο Μάης, που έχει κηρυχτεί μήνας οργανωμένης πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης, με πρωτοβουλίες για την Αντιφασιστική Νίκη, τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, τους πρόσφυγες, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές υποδομές στην Ελλάδα. Ακόμα, για στήριξη της καμπάνιας του ΠΣΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ μπροστά στη Σύνοδό του, αρχές Ιούλη στη Βαρσοβία κ.ά.

«Την επόμενη περίοδο αναλαμβάνουμε την ευθύνη και αποκαλύπτουμε ακόμα πιο τεκμηριωμένα την επικίνδυνη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, αποκαλύπτουμε ότι τα περί πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" είναι στην υπηρεσία των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων και στρέφονται κατά του λαού μας. Κλιμακώνουμε την παρέμβαση ενάντια στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο Αιγαίο, αγωνιζόμαστε σθεναρά και ανυποχώρητα κατά της ελληνικής συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις» υπογράμμισε η Ελπίδα Παντελάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ