Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή η υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Στη Βουλή μεταφέρεται από χτες η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αστικών κομμάτων αναφορικά με τις καταγγελίες της εισαγγελέα Εφετών Γεωργίας Τσατσάνη ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, παρενέβη στους χειρισμούς της, σχετικά με την υπόθεση του μεγαλοεπιχειρηματία Α. Βγενόπουλου περί δανείων, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις κατά τη χορήγησή τους, από τη Λαϊκή Τράπεζα.

Χτες, η ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή αίτημα για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ζητά να κληθούν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, ο Δ. Παπαγγελόπουλος και όσα πρόσωπα κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για όλα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί.

Με τη ΝΔ έχουν ουσιαστικά συμπαραταχθεί το Ποτάμι και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Το Ποτάμι κάνει λόγο για «ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη», ενώ ο Ευ. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει προσωπικά να προετοιμάσει φάκελο για «τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη», τον οποίο θα καταθέσει στην Επιτροπή.

Αφορμή για το αίτημα της ΝΔ έδωσε η μεταβίβαση, προχτές, στη Βουλή της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ