Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ντέρμπι «αιωνίων» σε οξυμένο κλίμα

Το ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που θα γίνει την Κυριακή 13 Μάρτη, είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής. Η αναμέτρηση μπορεί να βρίσκει τους δύο αντιπάλους σε μια από τις μεγαλύτερες βαθμολογικές τους διαφορές (+22 μπροστά ο Ολυμπιακός), ωστόσο έχει τη δική της σημασία για το γόητρο των δύο ομάδων. Ιδιαίτερα μάλιστα για το γεγονός ότι οι δύο αντίπαλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν αφού το ντέρμπι του Α' γύρου στο «Απ. Νικολαΐδης» δεν άρχισε ποτέ εξαιτίας των επεισοδίων.

Ωστόσο, με βάση τα όσα έχουν συμβεί, και η ερχόμενη κόντρα των «αιωνίων» διεξάγεται εν μέσω τεταμένου κλίματος. Αποτέλεσμα της όξυνσης που υπάρχει στις κόντρες αντίπαλων συμφερόντων στο χώρο του ποδοσφαίρου και του ενδοεπιχειρηματικού «πολέμου» για την απόκτηση των πρωτείων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα όποια κέρδη του καθενός.

Στα αγωνιστικά, πάντως, πέραν του γοήτρου για τους «πράσινους» υπάρχει και το βαθμολογικό ενδιαφέρον προκειμένου να παραμείνουν στο κυνήγι της δεύτερης θέσης και της ΑΕΚ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. Ο ήδη και μαθηματικά πρωταθλητής Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει το αήττητο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κατά τ' άλλα, στο υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η δοκιμασία του ΠΑΟΚ στη μετα-Τούντορ εποχή, όπου με νέο τεχνικό τον Βλάνταν Ιβιτς θα κοντραριστεί στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Δύσκολο έργο περιμένει και τον Αστέρα Τρίπολης, που στην προσπάθεια που κάνει να προλάβει το... τρένο της πεντάδας, καλείται να αγωνιστεί στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Τον πρώτο λόγο έχει η ΑΕΚ, που θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον Πανθρακικό, που είναι ανεβασμένος ψυχολογικά μετά την επιτυχία κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ: Πανιώνιος - Ξάνθη (15.00 NS3), Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15 NS3 ), Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ (19.30 NS1). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (15.00 NS2), Ηρακλής - Βέροια (17.15 NS4), Λεβαδειακός - Πλατανιάς (17.15 NS3), Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (19.30 NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΕΚ - Πανθρακικός (19.30 NS1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ