Παρασκευή 18 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολλαπλά χρήσιμος

Μόλις χτες γράφαμε ότι ο εξωραϊσμός της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας απ' την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί τις βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές που ασκούν σήμερα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα όπου κυβερνούν, και επιτρέπει να αξιοποιηθεί το παράδειγμά του για την επιτάχυνση αντιλαϊκών εξελίξεων σε άλλα κράτη. Αφορμή στάθηκε η προτροπή του Μ. Ρέντσι, λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα στη συνάντηση σοσιαλδημοκρατών ηγετών που διοργάνωσε ο Φ. Ολάντ στο Παρίσι, στα «αδελφά» του ΣΥΡΙΖΑ κόμματα της ιταλικής Βουλής να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να στηρίξουν την κυβέρνησή του και το αντιλαϊκό μεταρρυθμιστικό της έργο.

Σειρά πήρε χτες ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, όπου για πρώτη φορά συμμετείχε ο Αλ. Τσίπρας ως παρατηρητής, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι με την ευκαιρία της παρουσίας του Ελληνα πρωθυπουργού θα του ζητήσει να μεσολαβήσει προς τον ηγέτη των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού στην Ισπανία. Ο Σάντσεθ πρόσθεσε ότι θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να ασκήσει όλη την επιρροή του στους Podemos προς αυτήν την κατεύθυνση.

Λέτε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του να αποδειχτούν καταλύτες αντιλαϊκών διεργασιών και σε άλλα - πλην του ελληνικού - αστικά πολιτικά συστήματα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ