Παρασκευή 18 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρσεις ασυλίας

Απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής τα εισαγγελικά αιτήματα για άρσεις ασυλίας του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη.

Οσον αφορά τον Γ. Σταθάκη, οι κατηγορίες αφορούσαν την περίοδο που ήταν καθηγητής και μέλος της Ειδικής Επιτροπής για τη διαχείριση των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα, ελέγχεται για μη ορθή διαχείριση ενός ειδικού λογαριασμού. Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι. Υπέρ της άρσης ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΧΑ. Η Ενωση Κεντρώων απουσίαζε. Το ΚΚΕ εξέφρασε επιφύλαξη.

Ο Π. Πολάκης ελέγχεται κατά τον εισαγγελέα γιατί την περίοδο που ήταν δήμαρχος Σφακίων, έδωσε άδεια σε τουριστικό πλοιάριο να παραλάβει εγκλωβισμένους τουρίστες, του οποίου ο απόπλους είχε απαγορευτεί από το Λιμεναρχείο με εντολή του τότε υπουργού Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδη, επειδή υπήρχε πρόβλημα με το νηογνώμονά του.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΚΕ ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι, ενώ η Ενωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».

Να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ