Τρίτη 22 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κοινή παρέμβαση σωματείων στις Κατασκευές

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί σωματεία αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στον κλάδο των Κατασκευών.

Με την αναδουλειά να τσακίζει εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, οι διαδικασίες για την ανανέωση των αδειών εργασίας υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, καυστηρατζήδων και κάθε ειδικότητας που δουλεύει στην οικοδομή, τα παράβολα και τα πρόστιμα, προσθέτουν στον αγώνα τους για το μεροκάματο επιπλέον γραφειοκρατικά και οικονομικά βάρη.

Για παράδειγμα, η υποχρέωση συνεχών θεωρήσεων της άδειας στην ουσία δεν αποτελεί παρά άλλον ένα φόρο, που τους επιβάλλεται με έμμεσο τρόπο, ενώ το πρόστιμο για μια αθεώρητη άδεια μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 400 ευρώ. Οπως τονίζουν, το θέμα των αδειών είναι στενά συνυφασμένο με το πρόβλημα της ανεργίας. Ορισμένες μάλιστα από τις ειδικότητες, προκειμένου να ανανεωθούν, απαιτούν το εισόδημα του εργαζόμενου να προέρχεται κατά κύριο λόγο από τη δραστηριότητα για την οποία αδειοδοτείται.

Την κινητοποίηση έκαναν η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Καταστηματαρχών Ηλεκτρολόγων Αθηνών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκαταστατών - Συντηρητών Καυστήρων «Ο Ηφαιστος». Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ενώ τη στήριξή της είχε εκφράσει και η ΟΒΣΑ.

Στη συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Ευστράτιος Ζαφείρης, χαρακτήρισε το ζήτημα «νομικό», με το επιχείρημα ότι οι άδειες ανανεώνονται με βάση Προεδρικά Διατάγματα. Ορίστηκε νέα συνάντηση για τις 14 Απρίλη, ενώ σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σχεδιάζουν από κοινού νέες πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ