Σάββατο 21 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΗΝΑ
Αφόρητες απεργοσπαστικές πιέσεις

Αφόρητες πιέσεις δέχτηκαν χτες οι γιατροί στην Αθήνα απ' τους διευθυντές των τοπικών καταστημάτων να μην πάρουν μέρος στην απεργία της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) και «να βρουν λύση στο διάλογο με το υπουργείο».

Αρωγό σε αυτή την επιδίωξή τους είχαν και μια ανακοίνωση του Συλλόγου των γιατρών ΙΚΑ (ΣΕΥΠΙΚΑ) Αθήνας - Πειραιά, που εκδόθηκε προχτές και καλούσε τους συμβασιούχους να μην απεργήσουν. «Τα μέλη του ΔΣ καθώς και τα μέλη του Σωματείου Συμβασιούχων Αττικής είναι μέλη του ΣΕΥΠΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά κατόπιν αιτήσεώς τους και θα πρέπει να ακολουθήσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για μη συμμετοχή στην απεργία της 20.7.2001 της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ».

Ωστόσο, όμως, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμβασιούχων Γιατρών ΙΚΑ Αττικής είχε αποφασίσει στις 12.7.2001 τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

Επίσης, ο Σύλλογος Γιατρών του ΙΚΑ Πειραιά (ΣΕΥΠΙΚΑ) Πειραιά με χτεσινή ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται γιατί ο ΣΕΥΠΙΚΑ της Αθήνας χρησιμοποιεί ψευδεπίγραφα τον τίτλο ΣΕΥΠΙΚΑ Αθηνών - Πειραιά, για να δημιουργείται σκόπιμα σύγχυση που εξυπηρετεί τους στόχους της εργοδοσίας». «Ολοι οι γιατροί του ΙΚΑ Νομαρχίας Πειραιά, εκ του νόμου συμμετέχουν στο ΣΕΥΠΙΚΑ Πειραιά», τονίζει ο ΣΕΥΠΙΚΑ Πειραιά και αναφέρει ότι χτες πήρε μέρος στην απεργία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ το 95% των γιατρών του ΙΚΑ στον Πειραιά.

Πάντως, και η Διοίκηση του ΙΚΑ δίνει υψηλό ποσοστό συμμετοχής στον Πειραιά ανεβάζοντάς το στο 55%. Στην Αθήνα η Διοίκηση του ΙΚΑ δίνει 6% και στην περιοχή Αθήνας - Πειραιά 16%. Στη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση δίνει 48% και στην υπόλοιπη χώρα 52,4%.

Συνολικά σε όλη τη χώρα, η διοίκηση του ΙΚΑ έδωσε ποσοστό συμμετοχής 40%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ