Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΩ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητοι οι χρυσαυγίτες στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Την πρόθεση της Χρυσής Αυγής να παραστεί σήμερα στους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου και να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κω του ΚΚΕ, που συνδέει την ενέργεια αυτών των χρυσαυγιτών με τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και τη διαχείρισή του από κυβέρνηση και Δήμο.

Κλιμάκιο της ΚΟ Κω του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο του ΚΚΕ εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Επαρχο Κω, Γ. Χαλκιδιό, ζητώντας του να αποκλείσει από το πρωτόκολλο της επετείου την παρουσία τους με κάθε τρόπο, να μην προσκληθεί η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να καταθέσει στεφάνι.

Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση τονίζει: «Αποτελεί πρόκληση για το λαό μας, για όλα τα θύματα του ναζισμού, για την ιστορία των αγώνων με ιδανικά ξένα και αντίθετα από αυτό που εκφράζουν τα απομεινάρια του Χίτλερ, σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και η Περιφέρεια να επικαλούνται το πρωτόκολλο, τα ΦΕΚ και την κοινοβουλευτική ιδιότητα των χρυσαυγιτών και να νομιμοποιούν την παρουσία τους.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ενώ μιλούν για κόμματα του "δημοκρατικού τόξου", φαίνεται δεν θα στεναχωρηθούν να "στριμωχτούν" πλάι - πλάι στην εξέδρα των επισήμων με τους συνεργάτες του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά, ούτε αν τα αιματοβαμμένα χέρια τους καταθέσουν στεφάνι...

Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή, ναζιστική, φασιστική οργάνωση, δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Επιβεβαιώνεται ξανά η θέση του ΚΚΕ ότι τον φασισμό και τους εκφραστές του μόνο η μαζική πάλη και επιλογή του λαού και της νεολαίας μπορεί να απονομιμοποιήσει και να ξεριζώσει οριστικά και τελεσίδικα μέσα στο λαό.

Σε αυτήν την πάλη, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουν μέσα στους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ