Σάββατο 9 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
«Success story» με επώδυνες θυσίες για το λαό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

«Η Κύπρος ήταν ένα "success story" (πετυχημένη υπόθεση), οι θυσίες του κυπριακού λαού ήταν πολύ επώδυνες και εξακολουθεί να υπάρχει ανεργία, αλλά παρ' όλα αυτά δεν παύει από το να είναι ένα success story», σημείωσε χτες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, από τη Λευκωσία, όπου βρέθηκε.

Ο Χόγιερ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και μετά από αρκετές εγκωμιαστικές αναφορές στην «πετυχημένη ολοκλήρωση» της συμφωνίας (βλ. μνημόνιο), αφού προσπέρασε φυσικά ότι την τελευταία τριετία ξεκίνησε και ετοιμάστηκε μια αντιλαϊκή θύελλα επιθέσεων, σημείωσε ότι η Κύπρος είναι πρώτη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ σε σχέση με τη δανειοδότηση από την ΕΤ Επενδύσεων, η οποία σήμερα ανέρχεται στο 16% του κυπριακού ΑΕΠ.

Από τη μεριά του, ο Ν. Αναστασιάδης έδωσε προχτές συνέντευξη απολογισμού των τριών χρόνων από την ανάδειξή του στην κυβέρνηση, παραθέτοντας όλα τα μέτρα που κατοχυρώθηκαν για την προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο, δηλαδή φοροαπαλλαγές ειδικά για ξένους επενδυτές, ιδιωτικοποιήσεις που το επόμενο διάστημα θα επεκταθούν γοργά κ.τ.λ.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, χτες έγινε γνωστό ότι την επόμενη Δευτέρα θα γίνει στη Λευκωσία η πρώτη τριμερής συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας σε επίπεδο γενικών γραμματέων υπουργείων Εξωτερικών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «κατά την τριμερή συνάντηση θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η προσφυγική κρίση και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θα προετοιμαστεί η πρώτη συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας σε πολιτικό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ