Τρίτη 12 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
ΠΑΣ για... Ευρώπη

Προς φινάλε αγωνίας για τη συμπλήρωση της πρώτης πεντάδας που οδηγεί στα πλέι οφ (εξαιτίας και των εξωαγωνιστικών εξελίξεων) οδεύει πλέον η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League. Και αυτό γιατί τα αποτελέσματα της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής κράτησαν λεπτές τις ισορροπίες. Πλέον κερδισμένος της αγωνιστικής θεωρείται ο ΠΑΣ Γιάννινα που νίκησε τον Πλατανιά με 2-0 και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για θέση στα πλέι οφ. Πολλά γι' αυτό θα εξαρτηθούν από την έκβαση της υπόθεσης του Πανιωνίου, ο οποίος αν και εντός της πρώτης πεντάδας δεν εξασφάλισε σε πρώτο βαθμό αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (εάν δεν τα καταφέρει μένει εκτός πλέον). Επίσης, και η τύχη της έφεσης του ΠΑΟΚ για την ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών θα παίξει και αυτή το ρόλο της στις εξελίξεις.

Ελπίδες για συμμετοχή στο πλέι οφ διεκδικεί πλέον και ο Ατρόμητος, ο οποίος νίκησε εκτός έδρας με 4-2 την υποβιβασμένη Καλλονή. Οι Περιστεριώτες εάν δικαιωθούν στη δική τους έφεση για την αφαίρεση 3 β. που έχουν υποστεί (λόγω των επεισοδίων στον αγώνα με την ΑΕΚ) θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα (ανεβαίνουν στην 6η θέση με τα τωρινά δεδομένα). Αντίθετα, πολύτιμο έδαφος για το στόχο των πλέι οφ έχασαν ο Αστέρας Τρίπολης μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και φυσικά ο Πλατανιάς με την ήττα στα Γιάννενα. Η ΑΕΚ και παρά την τιμωρία των -3 β. (έχει κάνει έφεση) ξαναπήρε αέρα στην μάχη για τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ με 2-0 και το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού. Πιο άνετος αισθάνεται ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε στην Τούμπα του Λεβαδειακού με 2-0.

Μια ακόμα μεγάλη νίκη, κάνοντας παράλληλα και νέο ρεκόρ, πέτυχε ο ήδη πρωταθλητής Ολυμπιακός στο Αγρίνιο, που επιβλήθηκε του Παναιτωλικού με 5-1 φθάνοντας τις 13 εκτός έδρας νίκες φέτος και ισοφαρίζοντας το επίσης δικό του ρεκόρ της περιόδου 2004. Τέλος, ο Ηρακλής πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή (3-0 τον Πανθρακικό) ενώ Βέροια - Ξάνθη έμειναν στο 1-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 82, ΑΕΚ 54, Παναθηναϊκός 52, Πανιώνιος 44, ΠΑΟΚ 42, ΠΑΣ Γιάννινα 39, Πλατανιάς 38, Αστέρας Τρίπολης 38, Ατρόμητος 36, Παναιτωλικός 34, Λεβαδειακός 34, Ηρακλής 34, Ξάνθη 33, Βέροια 27, Πανθρακικός 17, Καλλονή 16. Σημ.: Η βαθμολογία υπολογίζεται με βάση τις ποινές της Πειθαρχικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ