Παρασκευή 15 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πανελλαδική απεργία έκαναν χτες τα ταξί

Η προσυγκέντρωση των Επιτροπών Αγώνα ταξί της ΠΑΣΕΒΕ
Η προσυγκέντρωση των Επιτροπών Αγώνα ταξί της ΠΑΣΕΒΕ
Πανελλαδική απεργία, με ασφαλιστικά και φορολογικά αιτήματα, πραγματοποίησαν χτες οι ταξιτζήδες. Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, προχώρησαν το πρωί σε συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών, όπου ήταν προγραμματισμένη η απεργιακή τους συγκέντρωση. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, οι οποίες νωρίτερα έκαναν προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Τ. Αλεξιάδη, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να τους υποδείξει να αποστείλουν μια επιστολή με τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό. Μόνη δέσμευση του υπουργού ήταν ότι θα δώσει παράταση στην αλλαγή των ταξιμέτρων.

Στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Μαυρίκης, στέλεχος των Επιτροπών Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ και της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» στη διοίκηση του ΣΑΤΑ. Κάλεσε σε κλιμάκωση της πάλης από κοινού με τους ΕΒΕ και τους εργαζόμενους, «τραβώντας χειρόφρενο» και συμμετέχοντας στη 48ωρη γενική απεργία για το Ασφαλιστικό.

Παράλληλα, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση του ΣΑΤΑ που θα γίνει στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ» τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 4.30 μ.μ., και συσπείρωση γύρω από το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» στον ΣΑΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ