Παρασκευή 15 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Διαδηλώνουν σήμερα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στις 11.30 π.μ., στο υπουργείο Παιδείας

Ενα σταυρόλεξο που περιγράφει γλαφυρά τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των αναπληρωτών, από την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας του anaplirwtes.gr
Ενα σταυρόλεξο που περιγράφει γλαφυρά τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των αναπληρωτών, από την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας του www.anaplirwtes.gr
Το δικαίωμα των εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να έχουν στα σχολεία εκπαιδευτικούς διεκδικούν δάσκαλοι και καθηγητές, που πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας. Κάλεσμα αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, απόσυρση της πρότασης του υπουργείου που μαρτυρά συνέχιση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας για συμμετοχή στην κινητοποίηση, ενώ παραστάσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα.

Μετά από μήνες υποσχέσεων από πλευράς κυβέρνησης, που δηλώνει πως στόχος της είναι οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί σε ορίζοντα τριετίας, ανάλογα με τη διαπραγμάτευση και τα δημοσιονομικά, αυτό που μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει το υπουργείο Παιδείας είναι ένα σχέδιο διάταξης για πρόσληψη αναπληρωτών, με το οποίο εναρμονίζονται τα κριτήρια πρόσληψης με τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ. Το συγκεκριμένο σχέδιο φέρνει τα πάνω κάτω στους πίνακες αναπληρωτών, συνεχίζοντας για όλους τους το καθεστώς της ελαστικής εργασίας αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

«Κανένας αναπληρωτής και ελαστικά εργαζόμενος δεν περισσεύει, δεν πρέπει να πεταχτεί στην ανεργία. Αντίθετα, χρειάζονται πολύ περισσότεροι, μόνιμοι, εκπαιδευτικοί για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της Εκπαίδευσης. Ωστε κανένα παιδί να μη μένει έξω από τη δημόσια Εκπαίδευση, κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 20 μαθητές, με μικρότερα τμήματα σε Νηπιαγωγεία, στην Α' και Β' τάξη Δημοτικού, στις κατευθύνσεις και στα εργαστήρια», επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ καλώντας στην κινητοποίηση.

Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν σήμερα και ενάντια στη ρύθμιση που φέρνει το υπουργείο Παιδείας για συζήτηση στη Βουλή, με την οποία οδηγούνται σε συρρίκνωση τα νηπιαγωγεία. Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ο διπλασιασμός του απαιτούμενου αριθμού παιδιών για να λειτουργήσει νηπιαγωγείο, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε κλείσιμο στην επαρχία αλλά και στην Αττική. Το ΠΑΜΕ διεκδικεί να αποσυρθεί η ρύθμιση και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ