Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δεν είναι τρόπος «πρόσληψης», είναι τρόπος απόλυσης!

Νέα κινητοποίηση σήμερα στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια για μαζικούς μόνιμους διορισμούς

Στιγμιότυπο από τη μεγάλη συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας
Στιγμιότυπο από τη μεγάλη συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το σχέδιο πρόσληψης αναπληρωτών που απολύει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τη διάταξη που κλείνει νηπιαγωγεία, απαιτούν πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών που σήμερα στις 7 το απόγευμα πραγματοποιούν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και καλούν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», «Σεφέρης», Ηλιούπολης, «Θουκυδίδης», «Δελμούζος», «Μακρυγιάννης» και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

«Τώρα όλοι στον αγώνα!», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ μπροστά και στη σημερινή κινητοποίηση και χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις που έγιναν την Παρασκευή. Επίσης, καλεί αύριο στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ και την Πέμπτη στην τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στο υπουργείο Παιδείας και κατά τόπους.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι απλά να ψηφίσει ένα νέο σύστημα "πρόσληψης" αναπληρωτών. Το σχέδιο είναι να γίνουν χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων, να λειτουργήσουν τα σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς από τη νέα χρονιά. Η τροπολογία της κυβέρνησης: καταργεί την προϋπηρεσία συναδέλφων μας που εδώ και χρόνια γυρίζουν όλη τη χώρα, με προσωπικό και οικογενειακό κόστος, αναμορφώνει τους πίνακες αναπληρωτών με βάση το βαθμού πτυχίου, εξαφανίζει την προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα και εντείνει σε τελική ανάλυση όλα τα αδιέξοδα και τις αδικίες που υπήρχαν και διατήρησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να περάσουν!», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σημειώνοντας πως «οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι το πρόσχημα».

Οπως σημειώνει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Με το νόμο Βερναρδάκη, που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα, έκανε ακόμα ένα βήμα προς την υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, που αφορούν την "αξιολόγηση" και τις προσλήψεις στο Δημόσιο (και την Εκπαίδευση) με κριτήρια Αριστείας, "προσόντων", με τα κριτήρια και τη λογική των νόμων της αγοράς. Σ' αυτήν την κατεύθυνση είναι και η τροπολογία για τους αναπληρωτές».

Το ΠΑΜΕ αναφέρεται στις μεγάλες ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών, της ΑΔΕΔΥ αλλά και των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ που «δεν αντιπάλεψαν αυτά τα μέτρα γιατί συμφωνούν με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής», που «γνώριζαν πού το πηγαίνει η κυβέρνηση και παρ' όλα αυτά μπήκαν στη διαδικασία του "διαλόγου", στη λογική των προτάσεων και των νομικών γνωματεύσεων». «Τώρα χρειάζεται πιο αποφασιστικά να πάρουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους μέσα από τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

«Τα μέτρα αυτά μας αφορούν όλους, δεν αφορούν μόνο τους αναπληρωτές, αφορούν τους πάντες! Τους εργαζόμενους στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τους άνεργους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα θα είναι αμφίβολο αν τα σχολεία θα μπορέσουν ν' ανοίξουν το Σεπτέμβρη!», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση με αφορμή τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (2020-01-03 00:00:00.0)
Πανελλαδικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών (2019-11-23 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία τη Δευτέρα 26/8 στο υπουργείο Παιδείας (2019-08-24 00:00:00.0)
Σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων (2019-01-01 00:00:00.0)
Μαζικούς διορισμούς απαίτησαν και πάλι οι εκπαιδευτικοί (2016-04-20 00:00:00.0)
«Ανάλγητη πολιτική» απέναντι σε εκατοντάδες αναπληρωτές (2012-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ