Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εμπνευσμένοι από την αλληγορία του Μπ. Μπρεχτ...

Νίκαια
Νίκαια
«"ΑΝ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ρώτησε τον κ. Κ. η μικρή κόρη της σπιτονοικοκυράς του "θα φέρονταν τότε καλύτερα στα μικρά ψάρια;" "Σίγουρα" απάντησε αυτός. "Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι (...) Θα δίδασκαν στα ψαράκια ότι το μέλλον αυτό τότε μόνο είναι εξασφαλισμένο, όταν μάθαιναν υπακοή"».

Το αλληγορικό κείμενο κείμενο του Μπ. Μπρεχτ «Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι», αποτέλεσε τη βάση για ένα θεατρικό σκετς που παρουσίασαν οι μαθητές στα περισσότερα Μαθητικά Φεστιβάλ που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ανάμεσα στο κείμενο του Μπρεχτ παρουσίαζαν δρώμενο με τη σύγχρονη καθημερινότητά τους στο σχολείο, τη διδασκαλία της υπακοής και της υποταγής, τους ύμνους στην «επιχειρηματικότητα»...

«Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα έκαναν φυσικά και πολέμους αναμεταξύ τους, για να κυριέψουν ξένες ψαροκασέλες και ξένα ψαράκια», λέει επίσης ο κ. Κ. στο κείμενο του Μπρεχτ κι αυτό επίσης βοήθησε τους μαθητές να εντάξουν μέσα στο σκετς τους και όλο τον προβληματισμό τους για τον πόλεμο και την προσφυγιά, το ρόλο του ΝΑΤΟ και γενικότερα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων.


Νέα Φιλαδέλφεια
Νέα Φιλαδέλφεια

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ