Κυριακή 24 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απρίλη 1967

Εκδήλωση για τα 49 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απρίλη του 1967 πραγματοποίησε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 21/4, στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας (Βαρδάρη) στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, με μαχητική πορεία από τα γραφεία του ΚΚΕ, κατευθύνθηκαν προς το χώρο της εκδήλωσης, τον τόπο όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές της πάλης ενάντια στη χούντα.

Στην ομιλία του, ο Οδυσσέας Μαάϊτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Διδασκόμαστε από την πείρα, για το τι σημαίνει Κόμμα ετοιμοπόλεμο, Κόμμα ικανό να δρα κάτω από όλες τις συνθήκες και να ηγείται σε κάθε φάση της εργατικής - λαϊκής αντίστασης, να δίνει τον καλύτερο εαυτό του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

(...) Με όλες μας τις δυνάμεις, παλεύουμε το καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Παλεύουμε για το δικό μας μονόδρομο, την οργάνωση του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή το κεφάλαιο, την εξουσία του, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που το στηρίζουν».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ