Κυριακή 29 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Εντονος συναγωνισμός

Ο Μόρις Γκριν είναι το μεγάλο φαβορί για την κούρσα της «μιας ανάσας»

Sportidea

Ο Μόρις Γκριν είναι το μεγάλο φαβορί για την κούρσα της «μιας ανάσας»
Ενα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϋ τα αστέρια του στίβου δίνουν ξανά ραντεβού αυτή τη φορά στο Εντμόντον του Καναδά. Το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Παρασκευή με τα περισσότερα σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού να δίνουν το «παρών». Ηδη από τις αρχές της χρονιάς στα διάφορα μήτινγκ οι περισσότεροι αθλητές έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα ονόματα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.

ΑΝΔΡΕΣ

Η κούρσα της «μιας ανάσας» ή αλλιώς των 100μ. αναμένεται για άλλη μια φορά να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, αφού αποτελεί την πεμπτουσία των μεγάλων ραντεβού του στίβου. Ο Γκριν όλη τη χρονιά μέχρι σήμερα έδειξε ότι έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για το στόχο του, που είναι το χρυσό. Στα αμερικανικά τράιαλς έτρεξε χαλαρά και πρώτευσε με 9.90 τη δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος. Βλέπετε ο Τιμ Μοντγκόμερι μίλησε τελευταίος και με την καλύτερη φετινή επίδοση 9.84 φωνάζει και αυτός παρών. Στα 200μ ο Ραμόν Κλέι με το 20.50 απειλεί την κυριαρχία του Μάικλ Τζόνσον, ενώ ακολουθεί και ο δικός μας Κώστας Κεντέρης. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα 400μ με τον Αμερικανό Τιριέ Ουάσιγκτον να έχει σημειώσει την καλύτερη επίδοση φέτος με 44.28. Στα 800μ η απουσία του πολιτογραφημένου Δανού Ουίσον Κίπκετερ ανοίγει το δρόμο για τον Ελβετό Βούτσερ, που έχει σημειώσει την καλύτερη φετινή επίδοση με 1.42.90. Στο μήκος ο Ιβάν Πεντρόσο είναι το φαβορί, αλλά ο Μπέκφορντ από την Τζαμάικα με το 8.41 φέτος δείχνει τα... δόντια του. Στο τριπλούν ο Τζόναθαν Εντουαρντς μάλλον δεν έχει και φέτος αντίπαλο, αφού το άλμα του στο 8.41 που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση δείχνει την κατάσταση του Βρετανού αθλητή. Στο ύψος ο Ουκρανός Αντρέι Σοκολόφσκι είναι σε φουλ φόρμα, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος με 2.34. Πάντως την καλύτερη φετινή επίδοση την έχει ο Αμερικανός Τσαρλς Κλίγκερ με 2.35.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ο Κουβανός Ιβάν Πεντρόσο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο μήκος

Sportidea

Ο Κουβανός Ιβάν Πεντρόσο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο μήκος
Η Μάριον Τζόουνς φρόντισε από την αρχή της χρονιάς να κάνει αισθητή την παρουσία της έτσι δηλαδή σαν μια επίδειξη δύναμης έναντι των αντιπάλων που θα αντιμετωπίσει στο Εντμόντον. Η Αμερικανίδα αθλήτρια σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στα 100μ. με χρόνο 10.84, όπως και στα 200μ. με 22.23. Από κει και πέρα στα 400μ ξεχωρίζει η Βρετανίδα Καταρίνα Μέι με την καλύτερη φετινή επίδοση (49.59) ενώ στα 800μ. η Μαρία ντε Λούντες Μουτόλα από τη Μοζαμβίκη φρόντισε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στο αγώνισμα σημειώνοντας φέτος 1:57.11. Στο δίσκο η Τασούλα Κελεσίδου έχει να αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Νικολέτα Γκράσου με 68.31μ. φέτος. Στο μήκος το μεγάλο όνομα είναι η Ρωσίδα η Τατιάνα Κότοβα, που φέτος πραγματοποίησε άλμα στα 7.12μ., ενώ στο τριπλούν η συμπατριώτισσά της Τατιάνα Λεμπέντεβα έχει φέτος 14.91. Στο ύψος η Βουλγάρα Βενελίνα Βένεβα (Βουλγαρία) έχει την καλύτερη επίδοση φέτος με 2.04μ.. Η Στέισι Ντραγκίλα από τις ΗΠΑ φαντάζει το φαβορί στο άλμα επί κοντώ με τα 4.81μ φέτος. Στη σφύρα η Ολγα Κουζένκοβα (Ρωσία) έχει 73.62μ. φέτος ενώ στη σφαίρα η Λαρίσα Πελεσένκο (Ρωσία) 20.79μ.

Οι απουσίες

Φαίνεται πως οι απουσίες μεγάλων αθλητών από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Εντμόντον δεν έχουν τελειωμό. Στις ήδη γνωστές απουσίες της Γαλλίδας σπρίντερ Αρόν, του Κενυάτη δρομέα των 1.500μ. και χρυσού ολυμπιονίκη του Σίδνεϋ, Νόα Νγκένι, του Ρώσου δρομέα των 800μ. Μπορζακόφσκι και της Κενυάτισσας μαραθωνοδρόμου, κατόχου του καλύτερου φετινού χρόνου, Λορούπε, ήρθαν να προστεθούν και οι απουσίες άλλων 3 μεγάλων αθλητών. Πρόκειται για τους, ασημένιο και χάλκινο Ολυμπιονίκη του Σίδνεϋ στα 800μ., Δανό Ουίλσον Κίπκετερ και Αλγερινό Τζαμπίρ Σάιντ Γκουέρνι και τον Ρώσο παγκόσμιο πρωταθλητή στο επί κοντώ, Μαξίμ Ταράσοφ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην ποδοκνημική περιοχή στο Μόντε Κάρλο και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για 3 περίπου μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ