Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΟΪΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προσχεδιασμένη η παρέμβαση δήθεν αγανακτισμένων πολιτών

Την προσχεδιασμένη παρέμβαση των δήθεν αγανακτισμένων πολιτών, τις απειλές, τις επιθέσεις και ύβρεις, τη στοχοποίηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ και άλλων παραγόντων, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου, που πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη Κοζάνης, με θέμα το Προσφυγικό, καταγγέλλουν οι ΚΟ Βοΐου του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, στη Νεάπολη Κοζάνης, ενδέχεται να δημιουργηθεί κέντρο προσωρινής φιλοξενίας περίπου 500 προσφύγων. Η διοίκηση του Δήμου, μετά από την επεισοδιακή συνεδρίαση, αποφάσισε να δεχτεί τη φιλοξενία των προσφύγων υπό όρους. Ετσι, κάνει λόγο για προϋποθέσεις φιλοξενίας, προσδιορισμό του χρονικού ορίου της, ο αριθμός να μην ξεπερνά τα 120 άτομα και να είναι γυναικόπαιδα. Την απόφαση αυτή δεν ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, λέγοντας «ναι» στην αλληλεγγύη, «ναι» στη φιλοξενία, αφού το κράτος και οι υπηρεσίες του αναλάβουν σίτιση, στέγαση, υγεία, πρόνοια, διερμηνεία και έκδοση των απαραίτητων εγγράφων να πάνε απευθείας στις χώρες προορισμού τους.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Βοΐου του ΚΚΕ σημειώνουν ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή γενικότερα είναι υπεύθυνοι για την καλλιέργεια ρατσιστικού λόγου. Καλούν το λαό της Νεάπολης να απομονώσει τις ελάχιστες, καθοδηγούμενες ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που ακούγονται στην πόλη, να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής - καλυμμένους και μη - και τις εγκληματικές προθέσεις τους, αλλά ακόμα και αυτούς που έρχονται σαν φίλοι και διεκδικούν τη μοναδική αλήθεια για το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στη Νεάπολη με ένα κατάπτυστο κείμενο για το τι θα συμβεί στη Νεάπολη (βιασμοί, σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, μεταδοτικές αρρώστιες κ.ά.).

Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Εχει μεγάλη ευθύνη ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και συνολικά η δημοτική αρχή για την εξέλιξη της συζήτησης, για όσα σκοταδιστικά ακούστηκαν. Οχι μόνο τα ανέχτηκαν και δεν τα απέτρεψαν, αλλά τα πυροδότησαν. Πολλοί από τους πρωταγωνιστές των επιθέσεων ήταν στελέχη του συνδυασμού της πλειοψηφίας και προσκεκλημένοι της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση.

Καλούμε το λαό της Νεάπολης και του Βοΐου συνολικά να γυρίσει την πλάτη του σε όλους αυτούς που σπέρνουν το μίσος, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν γι' αυτήν την κατάσταση, δηλαδή στην ΕΕ που ενισχύει τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην Περιφέρεια και το Δήμο που στηρίζουν την παραπάνω πολιτική.

Καλούμε το λαό να δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες έτσι όπως έκανε μέχρι τώρα, συγκεντρώνοντας ρούχα και τρόφιμα για τους πρόσφυγες στη Λευκόβρυση και στην Ειδομένη, όπως έκαναν μέχρι τώρα οι μικροί μαθητές του Πενταλόφου, Τσοτυλίου, της Νεάπολης και της Σιάτιστας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ