Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Χώνεται... με «προτιμήσεις» στις διεργασίες

Τη θέση της στο σκηνικό των διεργασιών που τρέχουν στο αστικό πολιτικό σκηνικό επιχειρεί να διατηρήσει και να αναβαθμίσει η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτήν τη φάση εντείνει την «κόντρα» της με τη ΝΔ, ενώ συνεχίζει την... «προγραμματική κριτική» απέναντι στην κυβέρνηση.

Ετσι, σε απανωτά δημοσιεύματα και σχόλια στην ιστοσελίδα της, τις τελευταίες μέρες, η ΧΑ χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ «γίγαντα με πήλινα πόδια, που θα γκρεμιστεί με την πρώτη αναποδιά» και αναφέρει ότι επιδιώκει «να εξυπηρετήσει τα δικά του στενά συντηρητικά συμφέροντα» κ.ο.κ.

Με αφορμή το συνέδριο της ΝΔ, κάνει λόγο για διαδικασίες - παρωδία, για διαλυτική κατάσταση και, εκφράζοντας επί της ουσίας «προβληματισμούς» της αστικής τάξης, επισημαίνει: «Ενα κόμμα, το οποίο τρώει τις σάρκες του και βρίσκεται σ' έναν συνεχή αλληλοσπαραγμό και διαγωνισμό αλληλοκαρφωμάτων και πισώπλατων μαχαιριών, είναι δυνατόν να μπορεί να κυβερνήσει αξιοπρεπώς την χώρα;».

Από την άλλη, στο πλαίσιο της «προγραμματικής κριτικής» στην κυβέρνηση, επιμένει να την παρουσιάζει ως φορέα της... «κάθαρσης» και να την καλεί να... επιστρέψει στο πρόγραμμά της.

Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Γερμενή, την περασμένη βδομάδα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση της ετήσιας έκθεσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Είπε ότι «υπάρχει παντελής ανικανότητα της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, τους στόχους της, που η ίδια έθεσε», ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει στους υφισταμένους του, στις ελεγκτικές αρχές τη διαταγή να πει «τώρα, εντός μίας εβδομάδας κυνηγήστε τους», αυτούς που περιέχονται στις λίστες όπως τη λίστα Φαλτσιανί κ.λπ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ