Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιπολιτευόμενη για το κεφάλαιο συμβάλλει στο τσάκισμα του λαού

Για «δρόμο που δε θα είναι εύκολος» μιλά και ο πρόεδρος της ΝΔ, εμφανίζοντας ως μονόδρομο τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
Συνεχίζει η ΝΔ την κριτική της στην κυβέρνηση από τη σκοπιά τού ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον εκβιασμό του λαού να δεχτεί αγόγγυστα και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, με το επιχείρημα ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς να κλείνει η «αξιολόγηση» αυξάνεται ο λογαριασμός... Επιχείρημα κοινό σε όλες τις αστικές δυνάμεις, στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, επιβεβαιώνοντας ότι παρά τη δικομματική τους κοκορομαχία και τη χαρτούρα ανακοινώσεων κ.τ.λ. που ανταλλάσσουν καθημερινά, ενώνονται πάνω στη βασική γραμμή εξυπηρέτησης του εγχώριου κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, χτες, συνεδρίασε υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος (το ανώτατο όργανό του), με τη νέα σύνθεσή της, όπως αυτή προέκυψε από το συνέδριο. Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η εκλογή νέου γραμματέα της, με μοναδική υποψηφιότητα αυτή του εκλεκτού της ηγεσίας, Λ. Αυγενάκη, του οποίου διαπιστώθηκε η «ομόφωνη αποδοχή».

Νωρίτερα, μιλώντας στο σώμα ο Κυρ. Μητσοτάκης, επέμεινε πως πρέπει «να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», προσθέτοντας ότι οι κυβερνώντες «διέλυσαν την αξιοπιστία της χώρας» και ότι «τα "μέτρα κάβα" δεν είναι τίποτα άλλο από το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα».

Συμβολή στους εκβιασμούς σε βάρος του λαού

Τάχθηκε σαφώς υπέρ της ολοκλήρωσης της πρώτης «αξιολόγησης» της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων και επέκρινε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση, αναφέροντας πως είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάθε μέρα που περνά και δεν κλείνει η αξιολόγηση, ο λογαριασμός θα μεγαλώνει», ενώ ταυτόχρονα τον κατηγόρησε πως καταφεύγει σε «πολιτική δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό, αν αναζητά τρόπο διαφυγής, να παραιτηθεί τώρα. «Μην οδηγήσετε τη χώρα σε νέες οδυνηρές περιπέτειες για να ξεφύγετε από τα δικά σας τραγικά αδιέξοδα. Δεν σας επιτρέπουμε να δώσετε άλλοθι σε κάποιους που το σχεδιάζουν ή το επιθυμούν να οδηγήσουν τη χώρα στο περιθώριο της Ευρώπης», συμπλήρωσε, σε μια τοποθέτηση που παραπέμπει σε αντιθέσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνέχισε αναφέροντας ότι στόχος της ΝΔ είναι ένα «μεγάλο κίνημα για να φύγει αυτή η παρέα» και εμφάνισε τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής ως μονόδρομο, κάνοντας λόγο για μια «έντιμη συμφωνία αλήθειας» και λέγοντας πως «ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος», αλλά, όπως ισχυρίστηκε, «αν ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο με συνέπεια και αποφασιστικότητα μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες».

Στη λογική της περιβόητης «ιδιοκτησίας» των αντιλαϊκών μέτρων, ανέφερε ότι «γράφουμε ένα δικό μας σχέδιο με μεταρρυθμίσεις», που δεν θα τις επιδιώκουν απλά οι πιστωτές, αλλά πρωτίστως «θα είναι δικό μας κτήμα». Το δε μείγμα της αντιλαϊκής διαχείρισης που προκρίνει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αυτό της «λελογισμένης περιστολής δαπανών και της μείωσης φορολογικών συντελεστών» για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων.

Τέλος, δεν απέκλεισε πρόωρες εκλογές, λέγοντας πως «οι πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να είναι απρόβλεπτες». Σημειωτέον, στη ΝΔ δεν αποκλείουν τίποτε, από υποχώρηση της κυβέρνησης από τους τωρινούς λεονταρισμούς της και συμφωνία με τους «εταίρους», έως εκλογές ή και δημοψήφισμα. Εξ ου και ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο.

Σε αυτήν τη βάση ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για «διεύρυνση της παράταξης» και άνοιγμα σε «νέες δυνάμεις», αλλά και ανασύνθεση του κόμματος με ανάδειξη νεότερων, πιο δυναμικών και δημιουργικών ηλικιών στα κομματικά πόστα, θέλοντας να το εμφανίσει ικανότερο για το κεφάλαιο να «τρέξει» τις υποθέσεις του, όπως και να στοιχίσει ευρύτερα στρώματα στα προτάγματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ