Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Με οδηγό τα λόγια του Μπρεχτ

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Με τη μαζική συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, νέων εργαζομένων και γονέων πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Φρούριο (πλατεία Λαμπρούλη), στη Λάρισα.

Πλούσιο σε περιεχόμενο και μορφή, το Φεστιβάλ είχε πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις ανάγκες τους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε γκράφιτι με θέμα «Βάφουμε ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά», επίδειξη parkour και break dance, νεανικά και μαθητικά συγκροτήματα, μουσική από dj. Επίσης, παρουσιάστηκαν συλλογικές εργασίες μαθητών από τον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό συλλογικών ερευνητικών εργασιών της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αλέξης Βαγενάς, στέλεχος της ΤΟ Μαθητών της ΚΝΕ, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες του Φεστιβάλ με τα λόγια του Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Χρειάζονται πολλά τον κόσμο για να αλλάξεις. Οργή κι επιμονή. Γνώση και αγανάκτηση. Γρήγορη απόφαση, στόχαση βαθιά. Ψυχρή υπομονή κι ατελείωτη καρτερία. Κατανόηση της λεπτομέρειας και κατανόηση του συνόλου. Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα να αλλάξουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ