Παρασκευή 29 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτιά της ΔΑΣ στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας

Σε πρώτη δύναμη αναδείχθηκε το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» - ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο σε ψήφους παρά τη μεγάλη μείωση των εγγεγραμμένων μελών. Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ, ψήφισαν 546, άκυρα/λευκά 36 (από 667 ψηφίσαντες και 34 άκυρα/λευκά στις προηγούμενες αρχαιρεσίες).

Τα εγγεγραμμένα μέλη μειώθηκαν από 1.034 σε 730 και με βάση το καταστατικό οι έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου μειώθηκαν από 15 σε 13. Βασικοί λόγοι της μεγάλης μείωσης είναι οι συνταξιοδοτήσεις, αλλά και, όπως είχε ήδη καταγγείλει η ΔΑΣ, οι μεθοδεύσεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που πριν τις εκλογές προχώρησε σε διαγραφή υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) από το μητρώο του Συλλόγου, στην προσπάθειά τους «να μείνουν γαντζωμένοι στη διοίκηση και να συνεχίσουν τη στήριξη στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στους εργαζόμενους».

Στις συνθήκες αυτές, η ΔΑΣ είναι η μόνη παράταξη που αύξησε τις δυνάμεις της σε αντίθεση με όλες τις άλλες, παίρνοντας 185 ψήφους και πέντε έδρες (από 98 έδρες και δύο έδρες στις προηγούμενες αρχαιρεσίες). Η «Δημοκρατική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ) πήρε 159 ψήφους και τέσσερις έδρες (από 234 ψήφους και έξι έδρες). Η «Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων» (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 91 ψήφους και δύο έδρες (από 156 ψήφους και τέσσερις έδρες). Η «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση» (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 75 ψήφους και δύο έδρες (από 145 ψήφους και τρεις έδρες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ