Δευτέρα 9 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Ψηφίστηκε χτες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό, το οποίο για λογαριασμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου σφαγιάζει τα εναπομείναντα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα και απογειώνει παραπέρα τη φοροληστεία σε βάρος του λαού.

Στοιχείο που κυριάρχησε στη διάρκεια της διήμερης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής - η οποία μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και στο φόντο των μεγάλων απεργιακών διαδηλώσεων που ακύρωσαν αυτές τις... κουτοπονηριές - ήταν οι διαγκωνισμοί ανάμεσα στην κυβέρνηση, στη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, για το ποιος είναι καλύτερος στη χειραγώγηση των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων και οι κοκορομαχίες τους για το «μείγμα» της αντιλαϊκής διαχείρισης. Παρά τις επιμέρους διαφορές τους στο ...«μοντέλο», όλοι μαζί συμφωνούσαν ότι η παραπέρα συμπίεση των κοινωνικο-ασφαλιστικών και συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις «επενδύσεις», δηλαδή την ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Καταπέλτης για το νομοσχέδιο, την κυβέρνηση και συνολικά τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου ήταν οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ. Με συγκεκριμένα στοιχεία που κατέθεσαν στη Βουλή ανέδειξαν τα ψέματα της κυβέρνησης, τη δημαγωγία της ΝΔ, ότι όλοι δουλεύουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ενώ τόνισαν πως απαιτείται η ενίσχυση της οργανωμένης πάλης του λαού για ριζικές ανατροπές. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου και για 35 άρθρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ