Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ
«Πακέτο» με το πολυνομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο για την κατάρτιση των δασικών χαρτών θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα που φέρνει η συγκυβέρνηση στη Βουλή, καθώς η ακριβής οριοθέτηση των δασών και δασικών εκτάσεων όπως και συνολικά η σύνταξη του Κτηματολογίου θεωρείται ως βασικό εργαλείο για την απρόσκοπτη ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης στη χώρα κατά τα επόμενα χρόνια.

Το ν/σ που είχε παρουσιασθεί από τον περασμένο Μάρτη, όπως προκύπτει από πληροφορίες, μόνον επουσιώδεις αλλαγές θα περιλαμβάνει καθώς η βασική του στόχευση, δηλαδή ο αποχαρακτηρισμός δασών και δασικών εκτάσεων, παραμένει ακέραιη. Υπενθυμίζουμε ότι με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης επανέρχεται η αρμοδιότητα σύνταξης των δασικών χαρτών στις διευθύνσεις δασών των Τοπικών Διοικήσεων, που είχε υπαχθεί στην «Κτηματολόγιο ΑΕ» και σε περίπτωση που οι Δασικές Υπηρεσίες εκφράσουν αδυναμία για την εκτέλεση του έργου λόγω έλλειψης πόρων ή προσωπικού, προβλέπεται η εκτέλεσή τους από την «Κτηματολόγιο» με αναθέσεις σε ιδιωτικά γραφεία εκπόνησης μελετών.

Επίσης, καθιερώνεται ειδική διοικητική διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων από πολίτες για το δασικό χαρακτήρα των εκτάσεων, ωστόσο η διαδικασία της κύρωσης του χάρτη θα προχωράει, και μόνο για τις εκτάσεις που έχει εκφραστεί αντίρρηση θα παραμένει ανοιχτή έως την οριστική διευθέτησή τους. Το κόστος του έργου υπολογίζεται περίπου στα 70 εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ