Παρασκευή 20 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΙ BASKET LEAGUE
Ο Παναθηναϊκός «πέρασε» από το ΣΕΦ

Ο Φελντέιν μαζί με τον Καλάθη οδήγησαν τους «πράσινους» στη νίκη επί του Ολυμπιακού

Eurokinissi

Ο Φελντέιν μαζί με τον Καλάθη οδήγησαν τους «πράσινους» στη νίκη επί του Ολυμπιακού
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου αγώνα με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο του πρωταθλητή στο πρωτάθλημα της Basket League μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό, με σκορ 83-81.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τους Φελντέιν και Καλάθη κατόρθωσε να πάρει μία διαφορά ακόμα και 12 πόντων, τελειώνοντας έτσι την πρώτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με 24-15. Εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού (διά χειρός Σπανούλη), που μετέτρεψε το 19-31 σε 30-33 τρέχοντας ένα επιμέρους 11-2 και έφτασε να ισοφαρίσει σε 37-37, 2 λεπτά και 30 δεύτερα πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και το ημίχρονο τον βρήκε μπροστά με 47-41.

Από κει και πέρα, οι δύο ομάδες κυνήγησαν όσο τίποτα το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν την τρίτη περίοδο (21-14) αλλά τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά στην τέταρτη με 22-19, κερδίζοντας έτσι το ματς και μπαίνοντας στη θέση του φαβορί για τον τίτλο. Το φινάλε του αγώνα ήταν συγκλονιστικό καθώς χρειάστηκε η διαδικασία των βολών στα τελευταία 15'' ώστε να κριθεί ποιος θα νικήσει.

Από τους νικητές ξεχώρισαν ο Καλάθης και ο Φελντέιν με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα ενώ από τους «ερυθρόλευκους» ο Λοτζέσκι με 21 πόντους και ο Πρίντεζης (παρά τη χτεσινή τραγική μέρα γι' αυτόν λόγω του θανάτου του πατέρα του) με 17.

Η επόμενη μεταξύ τους «μάχη» θα γίνει την Κυριακή (19.30 NOVA).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ