Παρασκευή 27 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε, χτες, στο χημικό εργοστάσιο «Acharya», στην περιοχή Ντομπιβάλι, στην ανατολική Ινδία. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν για έκρηξη σε λέβητα της μονάδας, χωρίς άλλες διευκρινίσεις για τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας στο εργοστάσιο.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Οι εξαγωγές στο Ιράν, ιδιαίτερα μηχανημάτων και εξοπλισμού, αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο τρέχοντος έτους, μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, κατά 7% ανακοίνωσε χτες η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή. Την ίδια περίοδο, οι συνολικές γερμανικές εξαγωγές σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 0,7%.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Νέα συντρίμμια «με ενδιαφέρον» εντοπίστηκαν ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξαφάνιση του Μπόινγκ των «Μαλαισιανών Αερογραμμών» που χάθηκε από τα ραντάρ ενώ μετέφερε 239 επιβάτες από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, στις 8 Μάρτη 2014. Πρόκειται για δύο ευρήματα που εντοπίστηκαν κοντά στο Μαυρίκιο και ένα στη Μοζαμβίκη (στο δυτικό Ινδικό ωκεανό).

ΡΩΜΗ.-- To υψηλότερο και πλέον ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα, που βρίσκεται στην Ιταλία, εξερράγη την Τετάρτη και πίδακες λάβας υψώθηκαν πάνω από την περιοχή. Η προχτεσινή έκρηξη ήταν σύντομη αλλά σφοδρή, χτες η δραστηριότητα του ηφαιστείου ήταν πιο σποραδική.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Μέλη της ένοπλης νιγηριανής οργάνωσης «Εκδικητές του Δέλτα του Νίγηρα» έκλεισαν τις εγκαταστάσεις της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας «Chevron Texaco» σε περιοχή της νότιας Νιγηρίας, προκαλώντας ισχυρή έκρηξη αργά το βράδυ της Τετάρτης σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος. Η οργάνωση έχει απαιτήσει την απομάκρυνση όλων των ξένων πετρελαϊκών εταιρειών από το Δέλτα του Νίγηρα έως το τέλος Μάη στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των τοπικών κοινοτήτων στον ορυκτό πλούτο της περιοχής.

ΚΑΪΡΟ.-- Οχλος μουσουλμάνων λεηλάτησε και έβαλε φωτιά σε επτά σπίτια χριστιανών κοπτών και σε έναν ναό την περασμένη βδομάδα βάσει φημών που αναφέρονταν σε εξωσυζυγική σχέση ενός χριστιανού με μία μουσουλμάνα. Στη συνέχεια, εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας του χριστιανού, την έδειραν, την έγδυσαν και στη συνέχεια τη διαπόμπευσαν στους δρόμους χωριού της επαρχίας Μίνια φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Η άτυχη γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία μόλις χτες και έτσι δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ