Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αυξάνονται οι συγκρούσεις

Τις τελευταίες μέρες αυξάνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και εθνικιστικά παραστρατιωτικά τάγματα) με τους πολιτοφύλακες και κατά κατοικημένων περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία, στους θύλακες που ελέγχουν, τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Οι πολιτοφύλακες κατήγγειλαν ότι μόνο το τελευταίο βράδυ έγιναν επιθέσεις με πάνω από 250 όλμους σε πολλές περιοχές, όπου χτυπήθηκαν και κατοικίες ενώ ακολούθησαν μάχες. Η ουκρανική πλευρά εμφανίστηκε ότι αυτή δέχτηκε επίθεση, ότι δήθεν δεν παραβιάζει τη λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ και ανακοίνωσε το θάνατο 3 στρατιωτών και τον τραυματισμό πολλών άλλων σε τοποθεσίες πολύ κοντά στη γραμμή αντιπαράθεσης.

Επίσης, δόθηκαν στοιχεία ότι από τους βομβαρδισμούς των ουκρανικών δυνάμεων έχουν καταγραφεί στο Ντονέτσκ πάνω από 22.000 κατεστραμμένα κτίρια, κατοικίες και δημόσιες υποδομές. Πάντως, την ίδια ώρα και μετά την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, ανακοίνωσε ότι γίνονται προετοιμασίες για την έκδοση δύο Ουκρανών υπηκόων που κρατούνται στη Ρωσία για κατασκοπία, ενώ γίνονται διαβουλεύσεις και για 25 στρατιώτες που κρατούν οι πολιτοφυλακές του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ