Παρασκευή 3 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Νέα συνάντηση στις 8 Ιούνη

Αναστασιάδης - Ακιντζί δηλώνουν έτοιμοι για πιο εντατικές συνομιλίες

Την πρώτη τους κοινή εμφάνιση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις (σ.σ. με αφορμή την εμφάνιση του Ακιντζί σε συνάντηση αρχηγών - κρατών και τη συνάντησή του με τον γγ του ΟΗΕ) είχαν χτες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, συμμετέχοντας σε εκδήλωση της λεγόμενης δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι ορίστηκε νέα συνάντηση για το Κυπριακό την επόμενη Τετάρτη 8 Ιούνη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θέλει να καλέσει «το φίλο μου Μουσταφά, αντικρίζοντας το μέλλον της πατρίδας μας, να εργαστούμε πιο εντατικά στη βάση που έχει συμφωνηθεί για να δημιουργήσουμε συνθήκες ειρήνης». Πρόσθεσε ότι «η χώρα μας είναι πολύ μικρή για να έχει την πολυτέλεια να είναι χωρισμένη», τονίζοντας - σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ - ότι είναι έτοιμος να εργαστεί πιο εντατικά, ώστε «μέχρι το τέλος του χρόνου» η «κοινή γλώσσα» που οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση «πέτυχαν» να γίνει πραγματικότητα.

Από τη μεριά του, ο Μ. Ακιντζί εμφάνισε κι αυτός ως στόχο «μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε στο τέλος και να δημιουργήσουμε την ομόσπονδη ενωμένη Κύπρο». Μια μέρα πριν, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μ. Γιλντιρίμ, στα Κατεχόμενα, υπογράμμισε ότι «μια λύση που θα επιτυγχάνει την ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλειά μας δεν είναι μόνο μία ανάγκη για το νησί αλλά έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες, που θα οδηγήσουν σε οικονομική συνεργασία στην περιοχή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ