Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιδράσεις για την υποβάθμιση μαθημάτων

Για την υποβάθμιση της αισθητικής αγωγής στο σχολείο διαμαρτύρεται το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), που προχώρησε και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη, από κοινού με την Ενωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Θεατρολόγων και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και εξέφρασε τη στήριξή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με το ΣΕΗ, σε συνάντηση με εκπρόσωπο του Γραφείου του υπουργού Παιδείας, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού ώστε να γίνονται όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς ούτε για την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού. «Καμία απάντηση για την κάλυψη των ήδη υπαρχόντων κενών από μόνιμο διδακτικό προσωπικό, κανένας σχεδιασμός κι αναφορά για το πόσους αναπληρωτές προτίθεται να προσλάβει η κυβέρνηση, καμία απάντηση για το ποιο ήταν το σκεπτικό που περικόψανε το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στις τάξεις Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, καμία δέσμευση για κάλυψη και εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής... Το μόνο που μας ανέφερε πολλάκις είναι ότι "τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, στην ώρα τους"», σημειώνει το ΣΕΗ.

Εξάλλου, χτες το μεσημέρι, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, καθηγητές του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας έκαναν επίσης παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ενάντια σε σχεδιασμούς για περικοπή ωρών από το μάθημα, με συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ απαιτώντας να μη χαθεί ούτε μία ώρα από τα σχολεία. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, από πλευράς υπουργείου ειπώθηκε πως θα διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, χωρίς όμως δέσμευση ότι δεν θα περικοπούν ώρες του μαθήματος.

Αντίστοιχα, τη διαμαρτυρία του για ενδεχόμενη μείωση των ωρών των μαθημάτων Γεωγραφίας και Γεωλογίας στα Γυμνάσια εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ