Σάββατο 11 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Απέκλεισε κάθε διάλογο με το ΡΚΚ

ΑΓΚΥΡΑ.--

«Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε (με το ΡΚΚ)», δήλωνε με νόημα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, απαντώντας σε «φήμες», σύμφωνα με τις οποίες δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών ζητούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Καταδικάζοντας τις τελευταίες επιθέσεις (σε Κωνσταντινούπολη και επαρχία Μαρντίν στα ανατολικά) που έγιναν μετά την έναρξη του Ραμαζανιού, ο Γιλντιρίμ μίλησε για «ποταπή οργάνωση», που «δεν αναγνωρίζει καμία ιερή αξία».

Πάντως, χτες, η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (που φέρεται να αποχώρησε από το ΡΚΚ τον περασμένο χειμώνα), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της περασμένης Τρίτης που σκότωσε 11 άτομα στην Κωνσταντινούπολη. «Μόλις τώρα ξεκινήσαμε τον πόλεμο», σημειώνουν στο μήνυμά τους.

Επίσης, χτες, το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την πόλη Μιντιάτ στην επαρχία Μαρντίν, με αποτέλεσμα το θάνατο τελικά 6 ανθρώπων.

  • Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 4 τραυματίστηκαν, όταν μια νταλίκα προσέκρουσε σε φορτηγό που μετέφερε εργάτες γης, σε έναν αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Κόνια, κοντά στην πόλη Ερεγκλι. Μόλις τέσσερις μέρες πριν, 14 άνθρωποι (6 παιδιά) σκοτώθηκαν σε ένα ακόμη τροχαίο, όταν λεωφορείο που επέστρεφε από σχολική εκδρομή μεταφέροντας μαθητές, γονείς και δασκάλους ανατράπηκε και έπεσε σε κανάλι άρδευσης, στην επαρχία Οσμανίγε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ