Σάββατο 11 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να μην περάσει η μείωση μισθού σε αναπληρωτές

«Να μην περάσει η νέα μείωση του μισθού για χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους» απαιτεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Από το εκκαθαριστικό του μήνα Απρίλη, 2.000 περίπου αναπληρωτές είδαν μείωση στο μισθό τους τουλάχιστον κατά 83 ευρώ (ορισμένοι και παραπάνω) μέσω της διαδικασίας της επανακατάταξης στο νέο μισθολόγιο που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη.

«Σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο του νέου μισθολογίου και με αυθαίρετους ισχυρισμούς, όσοι είχαν περισσότερα από 7 χρόνια προϋπηρεσίας μέχρι 31-12-2015, "θεωρείται" ότι έπρεπε να είχαν καταταγεί στο βαθμό Ε-ΜΚ 2 (και όχι στο βαθμό Δ, πάντα με το προηγούμενο μισθολόγιο). Αρα, για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς λαμβάνεται υπόψη ο βασικός μισθός του βαθμού Ε-ΜΚ 2 και όχι αυτός που πραγματικά λάμβαναν (Δ0 και παραπάνω)». Από αυτό προκύπτει μείωση, σημειώνει το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας πως, επιπλέον, διάφορες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (π.χ. Ευρυτανία) ζητούν από τους αναπληρωτές να επιστρέψουν αναδρομικά χρήματα, παρότι ακόμα και οι σχετικές εγκύκλιοι ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

«Η ενέργεια αυτή είναι εχθρική για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τη στιγμή μάλιστα που σε λίγες μέρες θα οδηγηθούν στην απόλυση. Δείχνει τον πραγματικό στόχο και του "νέου" μισθολογίου, που δεν είναι άλλος από τη μείωση της "μισθολογικής δαπάνης", όπως έλεγε και η αιτιολογική έκθεση του σχετικού νόμου. Καταρρίπτει τα ψέματα και την υποκρισία της κυβέρνησης για "αυξήσεις τάχα στους μισθούς", ή για μέτρα με "κοινωνικά δίκαιο πρόσημο" κ.ά. Η αλήθεια είναι ΜΙΑ και δεν μπορεί να κρυφτεί όσα επικοινωνιακά κόλπα κι αν εφεύρει η συγκυβέρνηση: Κίνητρα, φοροαπαλλαγές (π.χ. απαλλαγή των βιομηχάνων ηλεκτροπαραγωγής από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο Φυσικό Αέριο), επιδοτήσεις έως και 20 εκατ. ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (με το νέο "αναπτυξιακό νόμο") και μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, άγρια φοροληστεία, "κόφτες" και φτώχεια για το λαό!», τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ