Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Κάλεσε τους απεργούς «να μην προσθέτουν προβλήματα»...

Τη θέση του κόμματός του ενάντια στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες σηματοδότησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας προχτές βράδυ σε εκδήλωση κατά της «υπερφορολόγησης», προκρίνοντας ένα άλλο μείγμα διαχείρισης προς αναθέρμανση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Για χάρη των οποίων, αναφερόμενος στις απεργίες στα λιμάνια και τις κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα νοσοκομεία, βρήκε να πει πως «δεν θα πρέπει τα συνδικάτα να προσθέτουν προβλήματα αυτή τη στιγμή στη χώρα».

«Τα καταφέρνει καλά η κυβέρνηση μόνη της. Διαλύει μόνη της τη χώρα. Ας μην τη βοηθάμε κάποιοι», πρόσθεσε, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τους αγώνες των εργαζομένων με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, αλλά και αναπαράγοντας την προπαγάνδα που βάζει στο στόχαστρό της το δικαίωμα στην απεργία, ενόψει και του ανοίγματος των Εργασιακών στη δεύτερη «αξιολόγηση» του μνημονίου...

Παραπέρα, αναφερόμενος στη σημερινή συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε», έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι το Ποτάμι δε θα την καπελώσει, αλλά αρκετά στελέχη του θα συμμετάσχουν για να στείλουν το μήνυμα πως «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί».

Σε ό,τι αφορά το καθαυτό αντικείμενο της εκδήλωσης, ο εισηγητής του Ποταμιού, Π. Βλάχος, υποστήριξε πως «η άμεση συνέπεια της υπερφορολόγησης είναι ότι μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα και η δυνατότητα της μεσαίας τάξης να καταναλώνει, να ταξιδεύει, να μορφώνεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ