Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Ζητά «νέα συμφωνία» για το κεφάλαιο

Την ανάγκη μιας «νέας συμφωνίας» με τους δανειστές και την πρεμούρα του ΠΑΣΟΚ να πρωταγωνιστήσει στην επίτευξή της, προπαγανδίζει η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, αποσιωπώντας πως τα εν λόγω παζάρια έχουν αντικείμενο τη διασφάλιση μεγαλύτερων περιθωρίων στήριξης του εγχώριου κεφαλαίου, ενώ όποιο κι αν είναι το «μείγμα», η κάθε «νέα συμφωνία» θα είναι εξίσου αντιλαϊκή με την εφαρμοζόμενη, εφόσον η αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας προϋποθέτει την παραπέρα ισοπέδωση εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, περιοδεύοντας χτες η Φ. Γεννηματά στη Θράκη, είπε μεταξύ άλλων: «Πολύ έγκαιρα εμείς αναδείξαμε την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έκλεισε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, είναι επαχθής, βαριά και δεν βγαίνει. Η Ελλάδα χρειάζεται μια εθνική γραμμή με τρεις στόχους: Υλοποίηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία για να κερδίσουμε πάλι την αξιοπιστία μας ως πολιτικό σύστημα και ως χώρα, αναδιάρθρωση του χρέους, ελάφρυνσή του και βεβαίως επαναπροσδιορισμό των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα».

Σε αυτή τη βάση και παραπέμποντας και σε αντίστοιχες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ζήτησε «αλλαγή πολιτικής για μια νέα συμφωνία». «Εμείς θα το προσπαθήσουμε και θα είμαστε μπροστάρηδες σε αυτόν τον αγώνα» κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ