Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Τα βρήκαν ιδιώτες - κυβέρνηση...

Μια χαρά τα βρήκαν τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Κοινωνικής Ασφάλισης με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών παιδικών σταθμών αναφορικά με τις αλλαγές στη λειτουργία του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», το οποίο προβλέπει τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε ιδιωτικές και δημοτικές δομές, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους. Αλλωστε, στις αλλαγές προβλέπεται ότι η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος για τη φιλοξενία παιδιών δεν θα δίνεται στους δημοτικούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά απευθείας στον κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Πρόκειται για μια ρύθμιση που στην πράξη πριμοδοτεί τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, όπου και θα κατευθυνθούν κατά κύριο λόγο οι γονείς. Την ίδια ώρα, τινάζει στον αέρα τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, η χρηματοδότηση των οποίων εξαρτάται από τη λειτουργία του παραπάνω προγράμματος, ελλείψει πόρων και προσωπικού.

Σχετική σύσκεψη έγινε προχτές με τα συναρμόδια υπουργεία, φορείς και εκπροσώπους ιδιωτικών παιδικών σταθμών, όπου, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλή, «ομόφωνα όλοι οι εταίροι του προγράμματος εκφράστηκαν θετικά για τις αλλαγές». Θυμίζουμε ότι στις αλλαγές περιλαμβάνεται, επίσης, η μείωση του voucher ανά ωφελούμενο κατά 5%, προκειμένου προφανώς να κερδηθούν επιπλέον θέσεις, με αρνητικές συνέπειες όμως στις υπηρεσίες που θα παρέχονται. Επίσης, η κατάργηση του περιορισμού που ίσχυε και σύμφωνα με τον οποίο μία δομή μπορούσε να φιλοξενήσει έως και το 70% των θέσεών της μέσω του προγράμματος. Πλέον, έως και το 100% των θέσεων μιας δομής μπορεί να καλύπτεται από τους δικαιούχους του προγράμματος.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε 175 εκατομμύρια ευρώ για τη νέα σχολική χρονιά για τη λειτουργία του προγράμματος, όταν το αντίστοιχο ποσό πέρσι των περίπου 184 εκατομμυρίων ευρώ άφησε εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ