Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Απόφαση υπέρ των εποίκων από τη δημοτική αρχή Ιερουσαλήμ

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών που καταβάλλουν οι ισραηλινές κατοχικές αρχές για σταδιακή ανατροπή της πληθυσμιακής σύνθεσης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και των Αράβων της πόλης, η δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ ενέκρινε χτες την ανέγερση νέου κτιρίου για τους Εβραίους εποίκους στην περιοχή Σιλωάμ.

«Περισσότερη παρουσία εποίκων (σ.σ. στην Α. Ιερουσαλήμ) σημαίνει περισσότερα εμπόδια για ειρήνη» σχολίασε στο πρακτορείο ΑΡ ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος Ασχμαντ Ρουάντι, επικρίνοντας μία εξέλιξη που, αν μη τι άλλο, αυξάνει την πίεση που ασκούν, με διάφορα μέσα, στον παλαιστινιακό τομέα της πόλης οι κατοχικές δυνάμεις.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής της Ιερουσαλήμ έρχεται ένα 24ωρο μετά τις κατεδαφίσεις τριών σπιτιών Παλαιστινίων στο χωριό αλ Ουαλάτζα, που βρίσκεται πίσω από το «τείχος» τύπου Απαρτχάιντ που έχουν φτιάξει οι Ισραηλινοί, καταπατώντας ακόμη περισσότερη παλαιστινιακή γη. Είναι η πρώτη φορά που οι κατοχικές δυνάμεις κατεδαφίζουν σπίτια πίσω από την «παλαιστινιακή» πλευρά του τείχους. Ισραηλινές οργανώσεις που αντιτάσσονται στη δίωξη Παλαιστινίων από τη γη τους θεωρούν πως εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο εκτοπισμού Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη, μέσω κατεδαφίσεων παλαιστινιακών σπιτιών στις περιοχές Κιρμπέτ Τάνα, Ουμ αλ Κχιρ και τις κοινότητες Βεδουίνων που βρίσκονται μεταξύ Ιερουσαλήμ και του εβραϊκού εποικισμού Μάαλε Αντούμιμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ