Τρίτη 28 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ, ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (Μ. Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός), το 4ο Καλλιτεχνικό φεστιβάλ του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου. Φέτος, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών συναντιούνται για δύο μέρες σε μία κοινή σκηνή, για να παρουσιάσουν, δρώντας, χορεύοντας ή με κινούμενες εικόνες, έργα που γίνονται αφορμή για προβληματισμό και περαιτέρω αναζήτηση. Ο Σύλλογος αναγνωρίζει την ανάγκη να εκφραστούν οι σπουδαστές τόσο μέσα από τις δημιουργίες που ετοίμασαν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας και των εξετάσεων, όσο και μέσα από κομμάτια που έφτιαξαν για να παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ο Σύλλογος καλεί τους σπουδαστές, τους επισκέπτες του Φεστιβάλ να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, που θα παραδοθούν στο κέντρο κράτησης προσφύγων στο Σκαραμαγκά, όπου οι σπουδαστές θα διοργανώσουν δραστηριότητες με τα προσφυγόπουλα.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

19.30: Αυτοσχεδιαστική Δημιουργία «Εκείνος ο ξένος σε έναν τρελό ανεστραμμένο κόσμο υπό συνθήκες έλλειψης βαρύτητας»

20.15: Σκηνή από τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ

20.40: «Από Δόξα και Θάνατο», απόσπασμα από το μυθιστόρημα «20ός αιώνας» της Μέλπως Αξιώτη

21.00: Προβολή ταινιών μικρού μήκους - δημιουργίες των σπουδαστών κινηματογράφου και σκηνοθεσίας και συγκεκριμένα: «Ο τρουπής» του Δήμα Δημήτρη και «Μέθοδος 31» του Χαϊδά Σωτήρη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ