Τρίτη 28 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διδασκόμενοι από τον αγώνα των χαλυβουργών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Τομεακής Οργάνωσης Φυσικομαθηματικής Αθήνας της ΚΝΕ. Η τελευταία προβολή, αφιερωμένη στον 9μηνο ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών του Ασπροπύργου το 2011, περιλάμβανε το ντοκιμαντέρ «NON OMNIS MORIAR», ανεξάρτητη παραγωγή της ομάδας «Locomotiva», σε σκηνοθεσία Θεοδοσίας Γραμματικού. Η ταινία ακολουθεί τους χαλυβουργούς βήμα - βήμα στο εργοστάσιο αλλά και σε κάθε δραστηριότητά τους, φωτίζοντας κάθε πλευρά της διδακτικής απεργίας, που ακόμα και σήμερα εμπνέει, διδάσκει για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Στο χώρο υπήρχε έκθεση με το χρονικό του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών, που ξεχώρισε σημαντικές στιγμές από τον Οκτώβρη του '11, οπότε και ξεκίνησε η απεργία, μέχρι και τη λήξη της το καλοκαίρι του '12. Παράλληλα, υπήρχε έκθεση με τα πλούσια και χρήσιμα συμπεράσματα που μας δίδαξαν οι απεργοί της «Χαλυβουργίας». Συμπεράσματα που τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ αξιοποιούν στους δικούς τους μικρούς και μεγάλους αγώνες τού σήμερα, κόντρα στο σύστημα που χτυπάει συνεχώς τα δικαιώματά μας για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Ξεχωριστό στίγμα έδωσε το πανό της Οργάνωσης που στόλιζε το χώρο της Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, με το μήνυμα «Τιμή μας να σπουδάζουμε τη ζωή πλάι σ' αυτούς που την παράγουν», επισημαίνοντας την ανάγκη οι νέοι να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τους γονείς τους, για τη ζωή που τους αξίζει.

Στο χώρο του βιβλιοπωλείου ξεχώρισε η έκδοση της Οργάνωσης Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με τίτλο «Το χρονικό του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ