Τρίτη 28 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία την Παρασκευή στην ιδιωτική Υγεία

Από κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη των εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία

MotionTeam

Από κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη των εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία
Απεργούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους και τη στήριξη των σωματείων εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ, που έχει ισχύ κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, η οποία έρχεται να προστεθεί στην κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) το 2012 και να δώσει «ένα ακόμα βάρβαρο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας».

Ενδεικτικά, όπως σημειώνουν τα Συνδικάτα της Αθήνας και του Πειραιά, η απόφαση του ΟΜΕΔ «καταργεί το επίδομα εξομάλυνσης. Απαιτεί να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι αναδρομικά στους εργοδότες το επίδομα εξομάλυνσης για το 2016, που αντιστοιχεί σε ποσά από 900 - 3.000 ευρώ! Επιβάλλει νέα μείωση στο βασικό μισθό -0,5%. Καταργεί το 5ήμερο κι επιβάλλει το 6ήμερο. Παγιώνει τον απαράδεκτο μισθολογικό διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζομένων».

Νωρίς το πρωί της απεργίας, τα σωματεία καλούν σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο χώρο συνεδριάσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) στο «Ιατρικό Κέντρο» (Μαρούσι). Σήμερα, θα γίνει εξόρμηση στο ΙΑΣΩ General και γενικές συνελεύσεις σε «Ευρωκλινική» και «Ερρίκος Ντυνάν». Τα σωματεία απαιτούν: Να αποσυρθεί η απόφαση του ΟΜΕΔ. Μία σύμβαση για όλο τον κλάδο, που θα έχει υποχρεωτική ισχύ. Κλαδική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς με κάλυψη των απωλειών. Επαναφορά ειδικών ωραρίων και αδειών. Κανένας διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ