Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»
Πρωτοβουλία για κοινές δράσεις με άλλα σωματεία

Πετυχημένη η σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπο από τη μαζική σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη μαζική σύσκεψη
Κοινές αγωνιστικές δράσεις ενάντια στην επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης αποφάσισαν τη Δευτέρα δεκάδες σωματεία, επιτροπές εργαζομένων σε χώρους δουλειάς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ». Πρώτος σταθμός, η συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οπως σημειώθηκε στη σύσκεψη, σήμερα όσο ποτέ, πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ των σωματείων, να συντονιστούν τα βήματα στην οργάνωση του αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, με μέτωπο στην εργοδοσία και την πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντά της.

Στη σύσκεψη ανταποκρίθηκαν πλήθος σωματείων. Μεταξύ αυτών, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σωματεία του κλάδου του Εμπορίου, όπως των εργαζομένων στα σουπερμάρκετ της «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα και της «Praktiker». Επίσης, συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Μετάλλου, Επεξεργασίας Ξύλου, Ιματισμού, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επισιτιστικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Εργατοϋπαλλήλων, στις Χημικές Βιομηχανίες Βόρειας Ελλάδας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι εργολαβικές καθαρίστριες, Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ κ.ά.

Ανοίγοντας τη σύσκεψη η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην «Αρβανιτίδης», τόνισε: «Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινό συμφέρον για τους εργαζόμενους και την εργοδοσία. Οτι είναι μεγάλο ψέμα πως όταν μια επιχείρηση πηγαίνει καλά, θα έχουμε και μεις μια καλύτερη ζωή. Την επίθεση της εργοδοσίας τη βιώσαμε και συνεχίζουμε να τη βιώνουμε τόσο σε συνθήκες που η επιχείρηση πήγαινε καλά όσο και τώρα που εμφανίζει προβλήματα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ξεκομμένα από τη γενικότερη επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που είναι σε εξέλιξη απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «οι σημερινές εξελίξεις στην επιχείρηση επιβεβαιώνουν για το πόσο δίκιο είχαμε όταν ενημερώναμε τους συναδέλφους ως σωματείο, λέγοντάς τους μετά τη συμφωνία με τον "Μαρινόπουλο" ότι αυτή η συμφωνία δεν αποτελεί λύση στα προβλήματά μας, ότι δεν μας διασφαλίζει μια σταθερή δουλειά με δικαιώματα». Εκ μέρους της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, την πρωτοβουλία χαιρέτισε η πρόεδρος, Γαρυφαλλιά Καλαμαρά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παλεύουν ενάντια σε απολύσεις και απληρωσιά (2016-01-30 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τις δικαστικές και συνδικαλιστικές διώξεις (2014-10-28 00:00:00.0)
Αρχισαν απολύσεις στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» (2014-09-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-06-28 00:00:00.0)
Κοινή δράση για την κυριακάτικη αργία (2013-07-06 00:00:00.0)
Κοινή δράση για την κυριακάτικη αργία (2013-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ