Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δράσεις της Λυρικής

Σήμερα, Παρασκευή και αύριο Σάββατο, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Ολύμπια» (Ακαδημίας 59), η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Οι σπουδαστές όλων των τμημάτων θα παρουσιάσουν δικές τους δημιουργίες αλλά και αποσπάσματα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, τα οποία διδάσκονται στη Σχολή, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή της, Γιάννη Ντοντσάκη.

To κοινό θα έχει μια σπάνια ευκαιρία να γνωρίσει τους χορευτές τού αύριο και να έρθει σε επαφή με τη νεανική δημιουργία. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου «Ολύμπια», μια ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων.

Τις χορογραφίες υπογράφουν οι: Γιάννης Ντοντσάκης, Μαρία Κουσουνή, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Βάσω Πολίτη, Δήμητρα Σβήγκου, Αλκηστις Λαλά, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Ελένη - Σάρα Χατζηελευθερίου, Μαρία Τσιγγίστρα, Γιάννης Τσιγκρής, Δάφνη Σταθάτου.

Την Κυριακή 3 Ιούλη, στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί το γκαλά όπερας με πρωταγωνιστές της Λυρικής, στον προαύλιο χώρο στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Οι διακεκριμένοι μονωδοί θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από όπερες και οπερέτες των Βέρντι, Ντονιτσέτι, Τομά, Μπιζέ, Καταλάνι, Λαλό, Πουτσίνι, Γκουνό, Στράους, συνοδεία πιάνου.

Με το εν λόγω γκαλά, κλείνει ο κύκλος των «συναυλιών - τσέπης» που πραγματοποιήθηκαν, καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου 2015 - 16, από Μονωδούς της ΕΛΣ.

Συμμετέχουν: Τάσος Αποστόλου, Βασιλική Καραγιάννη, Μαρία Μητσοπούλου, Δημήτρης Πλατανιάς και Γιάννης Χριστόπουλος.

Πιάνο: Σοφία Ταμβακοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ