Τετάρτη 1 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράνομη και αντιδικονομική η δίωξη του Σλ. Μιλόσεβιτς

Για την παράνομη, αντιδικονομική, αντισυνταγματική (με βάση το Σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας) και κατά παράβαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, δίωξη και δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, διαμαρτύρεται με ομόφωνο ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η παράδοση του πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, «δημιούργησε πικρία στην παγκόσμια κοινή γνώμη και εισάγει ιδιόρρυθμες προϋποθέσεις στην εφαρμογή της Διεθνούς νομιμότητας».

Θεωρεί ανήθικο και απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ο Σέρβος πολιτικός ως άλλοθι, για να δικαιολογηθούν βιαιότητες και εγκλήματα των ισχυρών της Γης, ενάντια σε αμάχους και σε παραβίαση κανόνων της διεθνούς νομιμότητας.

Πιστεύει ότι η ποινική μεταχείριση του Μιλόσεβιτς ως καταχραστή ή σφετεριστή της εξουσίας που του εμπιστεύτηκαν οι συμπατριώτες του, «ήταν και είναι εσωτερικό πρόβλημα του λαού της Σερβίας και ο οικονομικός εκβιασμός του σερβικού κράτους, είναι ντροπή για τους ηγέτες της Σερβίας, αλλά και διπλή ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Συντάσσεται με τις φωνές και διαμαρτυρίες του Διεθνούς Τύπου, διακεκριμένων νομικών και άλλων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, για το «πρωτοφανές ανοσιούργημα, την ανηθικότητα και την υποκρισία, στην παραπομπή του Σέρβου πολιτικού».

Σημειώνει ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί την επιλεκτικότητα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ως προς την άσκηση των καθηκόντων του, αφού αγνοεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν και διαπράττουν υπερδυνάμεις και ευκαιριακοί σύμμαχοί τους σε διάφορες περιοχές της Γης. Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, «χρησιμοποιείται από τους ισχυρούς της Γης, σαν μοχλός επιβολής και κάλυψης οικονομικών συμφερόντων και νομιμοποίησης εκβιαστικών λύσεων στους λαούς του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ