Σάββατο 2 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέντευξη Τύπου για το πάρκο «Α. Τρίτσης»

Τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο πάρκο «Α. Τρίτσης» (δίπλα στο σιντριβάνι) η ΠΟ Δυτικής Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Το Πάρκο Τρίτση είναι λαϊκή περιουσία. Ανοιχτό στο λαό - κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Την κεντρική εισήγηση θα κάνει η Σταυρούλα Τσίτσου, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών και δημοτική σύμβουλος Ιλίου.

Θα παρέμβουν ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος. Θα παραβρεθούν, επίσης, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δυτική Αθήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που δόθηκε πριν από μερικές μέρες για διαβούλευση, η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων "Αντώνη Τρίτση "», που θα διαχειρίζεται τη λειτουργία του, χωρίς καμία εγγύηση για κρατική στήριξη και χρηματοδότηση. Επιπλέον, προβλέπεται η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων, με μόνη... διασφάλιση ότι θα συνάδουν με το σκοπό του Πάρκου. Ως σκοπός του Πάρκου ορίζεται «η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών, καθώς και η ανάδειξη της ιδιαίτερης αξίας του πράσινου εντός του αστικού ιστού, με κάθε πρόσφορο μέσο, με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων εντός του πάρκου, αλλά και εκτός αυτού, εφόσον κρίνεται σκόπιμο και πρόσφορο».

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του Πάρκου, το οποίο πρέπει να σημειώσουμε ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων αλλά και των δημοτικών διοικήσεων, σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, το νομοσχέδιο προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα: Οικονομική επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος, άλλων υπουργείων, δήμων και Νομικών Προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιχορηγήσεις από το Πράσινο Ταμείο. Προγραμματικές συμβάσεις του φορέα με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Κοινοτικούς και εθνικούς πόρους που διατίθενται για σχετικά με το σκοπό του φορέα προγράμματα, μελέτες, έρευνες. Πρόσοδοι από την εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων, επιχορηγήσεις, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες. Εσοδα από δραστηριότητες και υπηρεσίες του φορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ