Τρίτη 5 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αυτή είναι η Ιστορία μας. Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε...

Τα πολυβολεία του ΔΣΕ στην Μπέλα Βόδα αγναντεύουν την κατασκήνωση της ΚΝΕ
Τα πολυβολεία του ΔΣΕ στην Μπέλα Βόδα αγναντεύουν την κατασκήνωση της ΚΝΕ
«Σύντροφοι που πέσατε στη μάχη για να 'ναι ο λαός αφέντης στον τόπο του, σύντροφοι που στο δίλημμα υποταγή ή σύγκρουση επιλέξατε έναν αγώνα δίκαιο, ταξικό, αντιιμπεριαλιστικό, εμείς μέλη και στελέχη της νεολαίας του Κάπα Κάπα Εψιλον, της ΚΝΕ, βαδίζουμε στα χνάρια σας, μελετάμε την Ιστορία του επαναστατικού κινήματος, του Κόμματός μας, διδασκόμαστε κι απ' αυτήν ειδικά την ξεχωριστή ιστορική στιγμή, την ένοπλη αναμέτρηση, όπως εκφράστηκε στον αγώνα του ΔΣΕ. Δηλώνουμε πίστη στο δίκιο του αγώνα, παίρνουμε τη σκυτάλη και συνεχίζουμε».

Τα λόγια που ακούγονται από τα μεγάφωνα της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης της ΚΝΕ, το πρωί της Κυριακής, στο μνημείο των μαχητών της Φλώρινας, την ώρα που δυο σύντροφοι καταθέτουν τυλιγμένα στην κόκκινη σημαία «τα ευρήματα - ίχνη του δικού σας περάσματος από αυτόν εδώ τον τόπο, τα όπλα και τα πυρομαχικά σας», αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο, την υπόσχεση που έδωσαν όσοι συμμετείχαν από την περασμένη Παρασκευή έως την Κυριακή στο 25ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Μια ακόμα έντονη στιγμή από τις πολλές που θα μείνουν για πολύ καιρό χαραγμένες στη μνήμη των χιλιάδων, νέων και μεγαλύτερων που αντάμωσαν στην καρδιά του Βίτσι, στην καρδιά της λεύτερης Ελλάδας και των μεγάλων μαχών που έδωσε πριν από 70 χρόνια ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας.

Από τη συμβολική κατάθεση τμήματος οπλοπολυβόλου του ΔΣΕ στο μνημείο των νεκρών μαχητών στη Φλώρινα
Από τη συμβολική κατάθεση τμήματος οπλοπολυβόλου του ΔΣΕ στο μνημείο των νεκρών μαχητών στη Φλώρινα
Ωστε να τιμήσουν «όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους, αλλά και εκείνους που επέζησαν και συνέχισαν να παλεύουν αλύγιστοι», όπως ανέφερε και στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, θυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «από το 2006, όπου για πρώτη φορά το Διήμερο της ΚΝΕ έκανε στάση στο Γράμμο, το 2008 στις Πρέσπες, το 2009 και το 2012 ξανά στο Γράμμο, στη Λυκόραχη, όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ διαπαιδαγωγηθήκαμε, πήραμε ζωντανά μαθήματα Ιστορίας, αλλά και δύναμη για τη συνέχεια, για τις σημερινές μάχες, κόντρα στις δυσκολίες της καθημερινής πάλης, αλλά και για την καλύτερη προετοιμασία για τις μεγάλες ταξικές αναμετρήσεις που έρχονται...

Οι μαχητές και οι μαχήτριες του ΔΣΕ, που πολέμησαν με πρωτοφανέρωτη τόλμη, που πότισαν με το τίμιο και ανυπότακτο αίμα τους τούτα τα βουνά, ήταν σίγουροι ότι η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη. Οτι η ταξική πάλη δεν θα τελειώσει μαζί τους, αλλά θα ριζώσει πιο βαθιά την επαναστατική σπορά. Οτι το Κόμμα θα τραβήξει μπροστά κάτω από όλες τις συνθήκες.

Αυτή η ιδεολογική και ηθική υπεροχή, η υπεράσπιση ιδανικών και αξιών είναι που τους έδινε και τη δύναμη να παλέψουν ενάντια σε ασύγκριτα πολλαπλάσιες δυνάμεις, και να φτάνουν να νικούν ακόμα και το θάνατο».


Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το 25ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, ενώ αύριο στο 4σέλιδο «Νεολαία» θα παρουσιάσει εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Ν. Αμπατιέλου, μαζί με ρεπορτάζ για τις ιδιαίτερα πλούσιες δραστηριότητες του Διημέρου.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ