Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στην έκθεση και το βιβλιοπωλείο

Μεγάλο το ενδιαφέρον των κατασκηνωτών για την έκθεση που έχει ετοιμάσει η ΚΝΕ για τη στρατιωτική και επιχειρησιακή δράση του ΔΣΕ στο Βίτσι και για το έργο της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, που είχε την έδρα της στην ίδια περιοχή. Στην έκθεση παρουσιαζόταν ειδικότερα η συμμετοχή της νεολαίας στον ΔΣΕ, η ιδεολογικοπολιτική δουλειά στον ΔΣΕ, η συμμετοχή των γυναικών, η Σχολή Αξιωματικών, ο μεγάλος ελιγμός από τον Γράμμο στο Βίτσι, η μάχη στο Μάλι - Μάδι και η μάχη της Φλώρινας. Στην έκθεση γινόντουσαν ξεναγήσεις από στελέχη της ΚΝΕ.

Παράλληλα, λειτούργησε και έκθεση με πολεμικό υλικό του ΔΣΕ που συλλέχτηκε τις προηγούμενες μέρες στους γύρω από την κατασκήνωση ορεινούς όγκους.

Το ενδιαφέρον συγκέντρωσε και το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην κατασκήνωση, όπου δέσποζαν οι δύο νέες εκδόσεις για τον ΔΣΕ: Το λεύκωμα, με τίτλο «Φωτογραφίζοντας το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας», με φωτογραφίες του οπερατέρ του ΔΣΕ Απόστολου Μουσούρη και η έκδοση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, Συλλογή Κειμένων. Εγγραφα από το Αρχείο του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ