Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Τα χνάρια τους ακολουθούμε, για μια ζωή χωρίς σκλαβιά!

Παιδιά σχηματίζουν με το σώμα τους το σήμα του ΔΣΕ
Παιδιά σχηματίζουν με το σώμα τους το σήμα του ΔΣΕ
Από το σπίτι μας φύγαμε όλοι / πάμε μαζί για το βουνό / Για να τιμήσουμε στο Βίτσι/ τον Δημοκρατικό Στρατό

Στις κορυφές εδώ στο Βίτσι / που πολεμήσαν τα παιδιά / τα χνάρια τους ακολουθούμε / για μια ζωή χωρίς σκλαβιά...

Αυτό ήταν το φετινό τραγούδι της κατασκήνωσης για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

Και φέτος, αυτές τις δύο μέρες, στον όμορφο χώρο της κατασκήνωσης, ξεδιπλώθηκε παράλληλα κι ένα πρόγραμμα πλούσιων, πολύμορφων και φροντισμένων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για τα παιδιά. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες μέσα από τις δραστηριότητες, κατακτούσαν αξίες όπως η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, η συντροφικότητα, η γνώση, η διεκδίκηση και ο αγώνας περνώντας δυο μέρες γεμάτες διασκέδαση, με πολύ παιχνίδι.

Ξεχώρισε το εργαστήρι «Μικροί χαράκτες», που τα παιδιά έμαθαν για τη χαρακτική, ήρθαν σε επαφή με το έργο του Α. Τάσσου και της Β. Κατράκη, αλλά και δοκίμασαν όσα έμαθαν στο χαρτί με εντυπωσιακά αποτελέσματα! Ακόμα, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Η Λιχουδοχώρα αλλάζει», από «Τα κόκκινα αλεξίπτωτα», τη θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ Κεντρικής Μακεδονίας, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της Ταμάρας Καζαντζίδου. Ξεχωριστή στιγμή ήταν και η πεζοπορία, που συνοδεύτηκε από πολλά παιχνίδια, στην περιοχή της Βίγλας.

Την Κυριακή έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό «παρών» στη συγκέντρωση με το πανό, που είχαν φτιάξει μόνα τους. «Ολοι για έναν και ένας για όλους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ