Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ελληνικές προσδοκίες στο Αμστερνταμ

Το 23ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοίγει σήμερα την αυλαία του στο Αμστερνταμ, έχοντας μάλιστα φέτος την ιδιαιτερότητα οι αγώνες για αρκετούς αθλητές να συσχετίζονται με τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είτε αποτελώντας για κάποιους ένα σημαντικό τεστ δυνάμεων είτε μια σημαντική ευκαιρία να πιάσουν τα όρια συμμετοχής.

Παρούσα στη διοργάνωση θα είναι και η Ελλάδα, που συμμετέχει με 35μελή αποστολή και υψηλές προσδοκίες για διάκριση σε αρκετά αθλήματα, με τα άλματα να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο βάρος αυτών των προσδοκιών. Από τις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζουν αυτές στο επί κοντώ των Στεφανίδη (1η στην Ευρώπη φέτος με 4.86) - Κυριακοπούλου (3η στην Ευρώπη φέτος με 4.75) στις γυναίκες και του Κώστα Φιλιππίδη στους άνδρες, που θα μετέχει για πέμπτη φορά στη διοργάνωση. Στο τριπλούν θα μετέχει η Βούλα Παπαχρήστου, με την καλύτερη φετινή ευρωπαϊκή επίδοση και την τρίτη στον κόσμο (14.73). Στο μήκος, ελπίδες διάκρισης συγκεντρώνει ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη φέτος, που μετά από μια διετία τραυματισμών επανήλθε σε υψηλό επίπεδο πετυχαίνοντας 7,98, όπως και ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος (2.25 φέτος). Στα σπριντ δεσπόζει κυρίως από ελληνικής πλευράς η συμμετοχή του Λυκούργου Τσάκωνα στα 200μ., που με το 20.36 ως καλύτερη φετινή επίδοση δείχνει σε άριστη κατάσταση.

Η σημερινή πρώτη μέρα των αγώνων είναι πλούσια σε ελληνικές συμμετοχές, καθώς στη μάχη της διάκρισης θα ριχτούν σχεδόν τα μισά μέλη της ελληνικής αποστολής με 16 αθλητές/-τριες να ανοίγουν το «χορό» των συμμετοχών. Με εξαίρεση της Αλεξία Πάππας, η οποία μετέχει στον τελικό των 10.000 μ., οι υπόλοιποι αθλητές μας μετέχουν στη διαδικασία των προκριματικών.

  • Αναλυτικά το πρόγραμμα: Πρωί: 11.45 - 14.34 (ΕΡΤ). Απόγευμα: 18.00 - 20.38 (ΕΡΤ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ